Kumluca'da Cankurtaran Eğitimi

Kumluca Belediyesi tarafından, Adrasan sahilinde görev yapacak cankurataran ekiplerine uygulamalı eğitim verildi.

Kumluca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından, Adrasan'da bulunan turizm tesislerinde görev yapacak cankurtaran ekiplerine, uygulamalı ve pratik eğitim verildi. Adrasan sahilinde yaz sezonunda 8 kişinin görev yapacağı cankurataran eğitimi bir hafta sürdü.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, turizm sezonunun başlamasıyla özellikle Adrasan sahilinde vatandaşların yoğunlaştığını, burada herhangi olumsuzluğun yaşanmaması için belediye olarak ek tedbirler aldıklarını söyledi.

Bu tedbirler arasında Adrasan sahilinde cankuraran ekipleri görevlendirdiklerini ifade eden Falay, "Adrasan'a gelen yerli ve yabancı turistlerimizin daha güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için yaz sezonu boyunca 7 ayrı gözetleme kulesinde 8 cankurtaranımız bulunacak. Burada görev yapacak cankurtaranlarımıza gerekli eğitimler verildi. İnşallah herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz." dedi.

Sahilde denize giren vatandaşlara hava şartları ve denizin uygun olmadığı zamanlarda denize girmemeleri uyarısında bulunan Falay, ayrıca vatandaşlardan denize girmek için cankurtaranların bulunduğu alanları tercih etmelerini istedi.

Kaynak: AA