Akdeniz Üniversitesinden Girişimcilere Destek

Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO), TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimcileri (BİGG) Destekleme Programı'nın uygulayıcı kuruluşu oldu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında 2018 yılında çıkılan 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı'nı almaya hak kazanan 23 kuruluştan birisi olan Akdeniz TTO, iki yıl süreyle BİGG destekleme programını yürütecek.

Akdeniz TTO girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, ticari değeri yüksek ürün ve hizmetlere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesinin amaçlandığı TÜBİTAK BİGG Programı ile bölge girişimcilerinin vizyonunu genişletecek çalışmalar yürütülecek.

Kamu-üniversite-sanayi işbirliği süreçleri, proje destek ve yönetim hizmetleri, fikri mülkiyet hakları, ticarileşme ve teknogirişim alanlarında çalışmalarına devam eden Akdeniz TTO, bu alanlarda edindiği bilgi birikimi ve uzman insan kaynağını BİGG Programı 1. aşama süreçlerinin yürütülmesinde, bölgede yeni girişimcilerin yetişmesi, yeni start-up'ların çıkmasında kullanacak.

Akdeniz TTO Müdürü Doç. Dr. Olgun Kitapcı, öncelikli olarak akıllı ulaşım, enerji ve temiz teknolojiler, ileri imalat ve sanayi 4.0, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam, sürdürülebilir tarım ve beslenme tematik alanlarında girişimcilerin iş fikri başvurularının alınacağını belirtti.

Kaynak: AA