Kilis Belediyesi Ve Malezyalı Dernekten İftar Yemeği

Malezyalı Cinta Syria Derneği ile Kilis Belediyesi işbirliğiyle 2 bin Türk ve Suriyeli’ye iftar verildi.

Kilis Belediyesi Ve Malezyalı Dernekten İftar Yemeği
Bayram Yerinde gerçekleştirilen iftara Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti Kilis Milletvekili Adayı Ahmet Salih Dal, Malezyalı Cinta Syria Derneği yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı harekatlarının sayesinde bugün iftar yapabildiklerini ifade ederek, “Bundan dolayı Allaha hamd ediyoruz. Milletimize teşekkür ediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, her şey güç ve kudret Allah’tandır. Ama bunun yanında şu da önemli, kuvvetli cumhurbaşkanı, kuvvetli devlet, kuvvetli millet, kuvvetli hükümet, kuvvetli Meclis, kuvvetli ordu sayesinde sınırımız terör örgütlerinden temizlendi. Biz burada rahat rahat iftarımızı yapabiliyoruz. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, devletimize, meclisimize teşekkür ediyorum. Böylece bize rahat iftar yapmamızı sağladıklarına vesile oldukları için demek ki bundan şu çıkıyor, bölgede yaşayabilmemiz için bir Suriye olayını gördüğümüz için Suriyeli haline gelmemek için güçle olmamız gerekiyor” dedi.

AK Parti Kilis Milletvekili Adayı Ahmet Salih Dal ise daha güzel bir Kilis’te yaşabilmek, daha huzurlu bir Türkiye’de yaşamak için hep birlikte bir olunması gerektiğini ifade ederek, “İri olmalıyız, diri olmalıyız. Hep birlikte Kilis olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Bu tür iftarların bundan sonrada daha büyüklerinin olması için daha fazla park, bahçelerin olabilmesi için daha çok yürüyüş alanlarının olması için daha modern şehrin olabilmesi için 24 Haziran’da sandığa giderek, AK Parti’nin altına oyları basacağız” dedi.

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger de, “Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu ifade ederek, “Onun bedeli de o bayrağı gönderde tutmak,. Bu ezanları, semalarda inletmek, ama bunu istemeyenler var. Bu coğrafyadan bizi atmak isteyenler var. Her zaman alışmışlar, IMF’ye dünya bankasına el açmamızı isteyenler var. Biz ise onların bu isteklerini karşı çıkmanın yolu aradaki vesayet makamlarını engelleri ortadan kaldırmak için 24 Haziran’ı bir fırsat biliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA