GÜNDEM ÖZETİ /14 Haziran 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nu tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'nde ziyaret edecek, Adalet Yürüyüşü'nün birinci yıl dönümünde "Hak-Hukuk-Adalet" belgeselinin gala törenine katılacak.

(İstanbul/11.00/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik bilgilendirme faaliyetine katılacak, Fatih'te seçim koordinasyon merkezi, esnaf, dernek ve spor kulübü ziyareti yapacak, mitingde vatandaşlara hitap edecek, iftar programına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00-20.44)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, esnaf ve vatandaşı ziyaret edecek.

(Afyonkarahisar/11.00)

EKONOMİ

1- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tech-InvesTR Türkiye Yüksek Teknoloji-Erken Aşama Yatırım Fonu İmza Töreni'ne katıldıktan sonra Sakarya'da belediye ve esnaf ziyaretlerinde bulunacak, Sakarya Büyükşehir Belediyesinin iftarına iştirak edecek.

(Ankara/10.00/Sakarya/14.00-20.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şehitliği, TSO'yu, Ticaret Borsasını ve şehit ailelerini ziyaret edecek.

(Malatya/13.00-15.30)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantı özetini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

4- TÜİK, mayıs ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi ile nisan ayı kümes hayvancılığı üretimi verilerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Humus)

SPOR

1- Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası, A Grubu'nda Rusya ile Suudi Arabistan arasında yapılacak açılış maçıyla başlayacak.

(Moskova/18.00)

2- A Milli Kadın Voleybol Takımı, Almanya'nın ev sahipliği yaptığı FIVB Uluslar Ligi'nin beşinci haftası üçüncü ve son maçında Çin ile karşılaşacak.

(Stuttgart/18.30)

3- A Milli Erkek Voleybol Takımı, Çekya'da düzenlenen CEV Altın Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda Portekiz ile bronz madalya için karşı karşıya gelecek.

(Karlovy Vary/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA