Adil Öksüz Almanya'da Mı ?
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Adebahr, FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün Almanya’nın başkenti Berlin’de görüldüğü iddialarına ilişkin "Somut bir delil yok" diyerek cevap verdi.

Sözcü Adebahr, “Son dönemlerde FETÖ ile ilgili Alman basınında çıkan haberlerde FETÖ örgütüne dönük Alman hükümetinin farklı yaklaşımlarının olduğu doğrultusunda haberler yer alıyor. Bu konudaki görüşünüz nedir?” sorusuna "Bakanlık olarak haberlerle ilgili yorum yapmıyoruz. Medyada yer alan haberlerde Alman Büyükelçiliğinin olası gizli bir raporundan bahsediliyor” ifadesini kullandı.
Sözcü Adebahr, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Hükumetimiz ve Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki tüm olayların değerlendirmesinde olduğu gibi Gülen’le ilgili değerlendirmeleri yapmaktadır. Gülen hareketi üyelerinin, Türkiye’deki darbe girişimine katılmış olduklarını dışlayamayız"
(Mehmet Koca /İHA)
