Bitlis'te 'Açık Kapı' Projesi Tanıtıldı

İçişleri Bakanlığınca, vatandaşla en üst düzeyde iletişim kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla 81 ilde uygulamaya geçirilen "Açık Kapı" projesi Bitlis'te de tanıtıldı.

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, İçişleri Bakanlığının "Açık Kapı" projesinin 81 ilde uygulamaya geçirildiğini belirtti.

Hükümetin, bakanlığın ve devletin Açık Kapı Projesi'ni çok önemsediğini ifade eden Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Açık Kapı Projesi, vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön plana çıkartan, vatandaşı merkeze koyan, devlet ile vatandaş arasında iletişimi en seri şekilde sağlayacak ve koordine edecek bir birim olarak faaliyete geçirildi. Tabii kamu yönetimi anlayışında bazen farklı arayışların olduğu bir gerçek. Bu anlamda da özellikle modern yönetim anlayışının bir göstergesi olarak 'devlet vatandaş için vardır' felsefesinin en önemli ayağı Açık Kapı Projesi uygulamasıyla hayata geçirilecek. Bir daire ve kamu kurumuna gittiğimizde karşılaştığımız 'bugün git, yarın gel' anlayışını ortadan kaldıran, güler yüzle vatandaşın karşılandığı, sorun ve problemlerinin çözümü noktasında çözüm üretebilecek, rehberlik yapabilecek, koordine edecek ve gerekirse vatandaşa mihmandarlık yaparak ilgili yere götürmeyi amaçlayan bir birim olarak Açık Kapı Projesi faaliyete geçiriliyor."

Resmi kurumlara gelen okuma yazma bilmeyen, engelli veya bazı vatandaşların nereye gideceğini bilemediğini ve problemlerinin hangi birimde hallolacağı noktasında bazen bilgi sahibi olamadığını anlatan Ustaoğlu, hükümet konaklarına ve kamu binalarına gelen vatandaşın ilk müracaat edeceği bu birim vasıtasıyla bilgilendirilerek ilgili birimlerle koordinenin sağlanacağını kaydetti.

Ustaoğlu, "En önemlisi de taleplerinin karşılanması noktasında 7 gün içinde vatandaşımıza dönüş yapılacak, problemiyle alakalı sonuç hakkında bilgi verilecek. Bu çok önemsediğimiz bir proje. Bu projeyle ilimizin en ücra köşesindeki vatandaşımızın devlete ve ilgili yerlere ulaşması noktasında böyle bir projeyi yakında hayata geçirerek en güzel şekilde hizmetin görülmesini sağlayacağız." dedi.

Açık Kapı Birimi çalışmalarının Vali Yardımcısı Tekin Erdemir'in koordinesinde yürütüleceğini bildiren Vali Ustaoğlu, birimi sürekli takip ederek günlük ve haftalık verileri alacaklarını dile getirdi.

Ustaoğlu, "Birime kaç kişinin başvurduğunu, kaçının probleminin çözüldüğünü, sürekli bilgi ve veri akışını takip edeceğiz. Bu anlamda olumlu veya olumsuz problemlerinin ilgili mevzuat kapsamında çözülüp çözülmediği vatandaşa bildirilecek. Bu projenin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Erdemir'in de konuşmasının ardından sunum yapılarak katılımcılar, Açık Kapı Projesi hakkında bilgilendirildi.

Kaynak: AA