Şehit Ailesine Cami İsmi Sürprizi
15 Temmuz sivil şehidi Aydın Çopur’un ailesini AK Parti İl Yönetiminin ziyareti sırasında, Hacılar ilçesine yeni yapılan bir camiye şehidin isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Oğlunun isminin bir camiye verilmesiyle ilgili ise Nurettin Çopur, “Hep içimizden geçmişti, onun bir camide veya bir Kur’an kursunda isminin yaşatılması. Bu son teklif bizim için çok büyük sürpriz oldu. Beklemediğim bir anda oldu, inanın daha onun şokunu yaşıyorum. Oğlum da çok arzu ederdi. Dinine, inançlarına çok bağlı, hakkıyla yaşamayı seven bir yapıdaydı” şeklinde konuştu.
Anne Rukiye Çopur da çok sevindiğini, çok duygulandığını belirtti.
Düzenledikleri ziyaretle ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen ise, “Kırıkkale’de bütün şehit aileleriyle birlikte çok iyi diyaloglarımız var. Hepsini tek tek ziyaret ediyoruz. Ufak tefek problemleri olursa, sorunları olursa koşuyoruz, onların emrindeyiz. Çünkü onlar bizim için en kıymetli şeylerini, canlarını Allah rızası için feda ettiler. Bugün de abimizi ziyaret ettik, Allah razı olsun Hacılar Belediyesi Başkanımızdan buraya çok güzel bir cami yapmıştı. Yaklaşık bir ay önce de bir şehidimizin ismini verelim şeklinde bir talebi olmuştu. Ziyaret sırasında niyetlerinin bir Kur’an kursunda veya bir camide isminin geçmesini arzu ettiklerini söylediler. Öyle olunca hemen Hacılar Belediye Başkanımızı aradım, ‘bak şimdi bir şehit ailemizle birlikteyiz. Evladımızın ismini, inşallah camimize verelim’ dedim. O da çok mutlu oldu ve inşallah 15 Temmuz şehidimizin ismini burada yaşatacağız” dedi.
Bu camiyi yaparken böyle bir ismi koymak amacıyla yaptıklarını belirten Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık da bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
