FKA Yönetim Kurulu Toplantısı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2018 yılı mayıs ayı yönetim kurulu toplantısı, Malatya Valisi Ali Kaban başkanlığında Bingöl'de yapıldı.

Bingöl Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Kaban, Malatya, Elazığ ve Tunceli'nin eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bölge genelinde Turizm ve Endüstriyel Gelişme Mali Destek programının başvuru süresinin sona erdiğini belirten Kaban, şöyle konuştu:

"TRBI bölgesinde, turizmin ve endüstriyel üretimin gelişimine etkin biçimde katkı sağlayacak mekanizmaların geliştirilmesinin amaçlandığı 19 milyon lira bütçeli 2018 Turizm ve Endüstriyel Gelişme Mali Destek programının başvuru süresi sona ermiştir. Bu program ile bölge turizm rotaları ve önemli turizm değerlerinin geliştirilmesi ve endüstriyel üretimde ortak kullanım alanlarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bölgemiz genelinde 51 proje başvurunun olduğu programın proje değerlendirme süreci devam etmekte olup bölgemize ve illerimize hayırlı olmasını temenni ederim."

Kaban, 2018 Yılı Teknik Destek Programı taslak rehberlerini değerlendireceklerini belirtti.

Toplantıya, Bingöl Valisi Ali Mantı, Tunceli Valisi Tuncel Sonel, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile İl Genel Meclisi Başkanları katıldı.

Kaynak: AA