Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ABD’nin Avrupa’dan ithal ettiği çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisi getirilmesine yönelik açıklamasında, “Avrupa Birliği hedef alınırsa sessiz kalmayacağız ve gereken tüm adımları atacağız” dedi.
ABD’nin bugün Avrupa’dan ithal ettiği çelik ve alüminyuma yüksek ek gümrük vergileri getireceğini açıklaması beklenirken ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Fransız
Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire ile bir araya getirdi. Paris’teki Ekonomi Bakanlığında gerçekleştirilen görüşmede ABD’nin ek
gümrük vergisi getirmesine değinen Fransız
Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ABD’yi Avrupa’dan ithal ettiği çelik ve alüminyuma yüksek ek gümrük vergileri uygulamasına karşı uyardı. Olası gümrük tarifelerinin yükselmesinin haksız ve tehlikeli olacağına dikkat çeken Le Maire, Washington’u “bilgeli” davranmaya etmeye davet etti.
En büyük ortağı olan
Avrupa ile ticari bir çatışmaya girip girmemesinin ABD makamlarının karar vereceğini açıklayan Fransız
Ekonomi Bakanı, “
Avrupa Birliği hedef alınırsa sessiz kalmayacağız ve gereken tüm adımları atacağız” dedi.