CHP dibi gördü

Sevilay Yılman CHP'nin son 16 yılın en düşük oyunu alacağını yazdı.

CHP dibi gördü
CHP dibi gördü
24 Haziran seçimlerine hazırlanan CHP'nin alacağı oy merak edilirken Habertürk yazarı Sevilay Yılman oldukça konuşulacak bir yazı kaleme aldı.

İNCE DAHA FAZLA OY ALACAK

Yılman, seçimlerde cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin CHP'den daha fazla oy alacağını yazdı.

Bu farkın en büyük nedeninin ise CHP'den diğer partilere kayacak olan oylar ve YSK'ya sunulmadan önce sızan listeler olarak ifade etti.

Sevilay Yılman'ın dikkat çeken yazısından o bölüm;

İDDİA DEĞİL...

İnce'nin CHP'den daha fazla oy alacak olması bir iddia değil, bir kere onu söyleyeyim peşin peşin. Bu, 24 Haziran akşamı sandıklar açıldıktan sonra tüm dünyanın göreceği bir gerçek!

TABANIN SESİNE ALDIRIŞ ETMEDİLER

Neden? Çünkü gözlemlerime göre CHP seçmeninin oyları 24 Haziran'da bölünecek. Bir kısmı HDP'ye, bir kısmı ise İYİ Parti'ye gidecek. Tabii bunun böyle olmasının nedenleri var. Birinci neden, barajı aşmak gibi bir sorunu olan HDP'ye baraj geçebilmesinde destek olmak, ikinci nedense CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tabanın sesine aldırış etmeden birkaç kurmayıyla kafa kafaya verip hazırladığı milletvekili aday listelerine tepki göstermek.

SOL TABANLI ADAYLAR LİSTE DIŞI

Bildiğiniz gibi söz konusu liste YSK'ya verilmeden bir gün önce basına sızınca bayağı bir gürültü koptu. Sol tabanın adayları olarak bilinen tüm isimleri liste dışı bırakan Kılıçdaroğlu'na inanılmaz tepki gösterildi.

Yazının tamamı için tıklaynız