'Projem İle Varım' Projesi

Adana’da 'Güney Adana Kalkınma Programı' kapsamında öğretmenlerin proje fikirlerini geliştirme ve gerçekleştirmeleri için hazırlanan 'Projem ile Varım' Projesi hayata geçirildi.

Adana’da "Güney Adana Kalkınma Programı" kapsamında öğretmenlerin proje fikirlerini geliştirme ve gerçekleştirmeleri için hazırlanan "Projem ile Varım" Projesi hayata geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çukurova Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen açılış programında, Güney Adana bölgesinde görev yapan öğretmenlerin proje fikirlerini geliştirme ve gerçekleştirmelerine imkan sağlanması amacıyla oluşturulan projenin açılışında "Güney Adana Kalkınma Programı"nın tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, programda yaptığı konuşmada, eğitim sisteminin işleyişini ve sunulan hizmetin kalitesini belirleyen en önemli öğenin, öğretmenler olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin, durgun, durağan bir meslek olmayıp yaşam boyu gelişimi ve değişimi bünyesinde barındıran, aktif ve dinamik bir mesleki süreç olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Geleceğin dünyasını inşa eden, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerimiz, kendilerini sürekli yenilemeli, bilgi düzeylerini yükseltmeli, modern teknolojiye uyum sağlamalı, teknik gelişmeleri yakından izlemelidir. Bununla birlikte eğitimde yeni yaklaşımları takip etmeli, bilgi, beceri ve motivasyonlarını artırıcı seminer, konferans ve proje faaliyetlerinde mutlaka yer almalıdır." diye konuştu.

Projenin öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlayacağını ve yeni proje fikirlerine kapı aralayacağını aktaran Demirtaş, Güney Adana Kalkınma Programı’nın temelde şehrin güneyi ile kuzeyi arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir program olduğunu, bu farkın eğitim seviyesi ve eğitim altyapısında en belirgin şekilde kendini gösterdiğini ifade etti.

Programa, Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Kaynak: AA