Osmaniye Yatırıma Doyacak

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, "Osmaniye'nin gelişmesi ve adına yakışır bir kent haline gelebilmesi için AK Parti olarak onlarca dev projeye imza attık, atmaya devam edeceğiz." dedi.

Durmuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti hükümeti olarak Cumhuriyet tarihinde görülmemiş projelere imza attıklarını söyledi.

Türkiye'nin kalkınması ve insanların rahat, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için her türlü hizmeti hayata geçirmeye çalıştıklarını dile getiren Durmuşoğlu, "Altına imzamızı attığımız projelerden Osmaniyemizde nasibini fazlasıyla almıştır, almayada devam edecektir. Osmaniye'nin gelişmesi ve adına yakışır bir kent haline gelebilmesi için AK Parti olarak onlarca dev projeye imza attık, atmaya devam edeceğiz." dedi.

Osmaniye'ye yapılması düşünülen projelerle ilgili bilgi veren Durmuşoğlu, spor, sağlık, ulaşım ve kalkınma konularında önemli adımlar attıklarını ifade etti.

- Kente yeni stat yapılacak

Osmaniye'de spor müsabakalarının oynandığı 7 Ocak Stadı'nın işlevini yitirdiğini belirten Durmuşoğlu, "Şehrimize yakışır bir stat için Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TOKİ'yle gerekli görüşmeleri yaptık. Osmaniye'nin kuzeydoğusunda belirlediğimiz 210 dönümlük araziye 12 bin 500 seyirci kapasiteli bir stat yapmak için çalışmalarımız hızla sürüyor." dedi.

Osmaniye'de sağlık alanında da önemli adımlar attıklarını kaydeden Durmuşoğlu, "Kentimize 600 yataklı büyük bir hastane kazandırmak için plan proje çalışmalarımız sürüyor. İnşallah 2018 yılında bu tesisimizin temelini atacağız. Bu hastanemiz, bir bölge hastanesi görevini üstlenecek ve vatandaşlarımız her türlü sağlık hizmetini bu tesisimizde alabilecek.

Ayrıca Kadirli ilçemize de 150 yataklı bir hastane için çalışmalarımız sürüyor. Düziçi ilçesine devlet hastanesi ve ağız ve dış sağlığı hastanesi, Bahçe ilçesine fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, Toprakkale ve Sumbas ilçelerine entegre ilçe hastanesi yapma yönünde planlamamız var." diye ifade etti.

- Osmaniye Adana arasına hızlandırılmış tren

Osmaniye'nin gelişmesi adına AK Parti olarak Çukurova Tren Yolu Ring Hattı'na ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Durmuşoğlu, şunları kaydetti:

"Osmaniye Adana arasında hızlandırılmış tren seferleri yapılması için çalışmalar başladı. Bu tren seferleri, Kadirli, Sumbas ile Adana'nın Kozan ve İmamoğlu ilçelerin arasında ring seferide yapabilecek. İki hat üzerinden işleyecek projenin toplam uzunluğu ise 143 kilometre olacak. TCDD, projenin ihalesini yaptı, yapım çalışmalarına başlandı.

İnşallah 27 Temmuz'da biterek faaliyete geçecek. Ayrıca Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçeleri arasında yapımı süren Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinin yapımı hızla devam ediyor. Çukurova Bölge Havaalanı'nın faaliyete geçmesiyle kentimiz havaalanına uzak kalmış olacak. Bu nedenle kentimize bir havaalanı yapılması için görüşmelere başladık. İnşallah bunun da müjdesini vereceğiz."

- OSB genişletilecek

Türkiye'nin en önemli OSB lerinden birinin Osmaniye'de bulunduğunu ve bu OSB'nin hem kent hem de ülke kalkınmasına önemli katkılar sağladığını belirten Durmuşoğlu, "Birçok önemli firmanın faaliyet gösterdiği OSB'miz artık kabına sığmıyor. OSB alanının genişletilmesi için gerekli başvuruları yaptık. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan cevap bekliyoruz. Ayrıca Kadirli ilçemizde ikinci bir OSB'nin yapımı için çalışmalara başladık. Önemli bir tarım kenti olan Osmaniyemize bir Organize Tarım Sanayi Bölgesi kazandırmak için de gerekli adımları attık." dedi.

Osmaniye'nin sadece bir tarım kenti değil, binlerce yıllık tarihi geçmişiyle bir kültür ve turizm kenti olduğuna vurgu yapan Durmuşoğlu, şöyle devam etti:

- Bülbül Dağı'na teleferik

"Kentimizde turizmin gelişmesi adına birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bunların başında Düziçi ilçesinde yapımına başlanan Düldül Dağı Teleferik Projesi. Bu projeyle Amanosların bir parçası olan Düldül Dağımız, Çukurova'nın Uludağı olacak inşallah. Buraya gelen insanlar, Düziçi merkez ile Düldül Dağı zirvesi arasında faaliyet gösterecek teleferiklerle, Düziçi'nin eşsiz manzarasını seyredebilecek.

Ayrıca gerekli izinlerin alınması halinde kış mevsiminde Düldül Dağı bir kayak merkezi haline gelecek. Ayrıca kentimizde bulunan çok önemli tarihi eserlerin restorasyon ve rekreasyonlarını tamamlıyoruz. Ayrıca İl Halk Kütüphanesi ve Kültürhan projelerimiz içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz."

Kaynak: AA