Güroymak Üniversitesine Kavuşuyor
Bitlis’in Güroymak Belediyesinin girişimleri ile ilçeye kazandırılan 3.5 milyon TL maliyetli yüksek okul binası bitiriliyor.

"İlçe halkının bir hayali daha hayata geçiriliyor"
İlçede Yüksek okul açılması için, değerlendirmede bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, yapılan çalışmalar sonucunda ilçe halkının bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Alibeyoğlu, "İlçemizde göreve başladığımda vatandaşlarımızın taleplerinden biride ilçeye yüksek okul kurulması vardı. Belediyemizce ilçemize üniversite binası kurulması için çalışmalara başladık. Yer tahsisini yaptık. Hızlı bir şekilde bina yapımına başladık ve binamızın inşaatı bitirilmek üzeredir. Bütün masrafları belediyemizce üstlenip yapımına başladığımız üniversite binası bitirildiğinde 18 derslikli en az 540 öğrencinin eğitim göreceği bir yüksek okula kavuşmuş olacağız. Belediyemize maliyeti 3.5 milyon TL’dir. İlçenin ekonomisine ve eğitime büyük katkılar getireceğine inanıyoruz" dedi.
