Çiçek Koparana 48 Bin Lira Ceza
Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçe Belediye Başkanı Ali Erol, Cerit Yaylası mevkiinde doğal ortamda yetişen ’Ayı Gülü’ çiçeğinin korunması gerektiğini söyledi.

Kızılören İl Genel Meclisi üyesi Cafer Şimşek ise Şakayık Güllerinin Milli Parklar Genel Müdürlüğünce koruma altına alındığını belirterek ,bu çiçeklerin nadir göründüğünü ve mutlaka korunması gerektiğini belirtti.
Halk arasında "Ayı Gülü" ya da "Kızıl Lale" olarak bilinen, düğün çiçeğigiller familyasına ait şakayıklar, Türkiye’de koruma altında tutuluyor. Kızılören ilçesine bağlı Gülyazı köyü sınırları içerisindeki Kırsa Vadisi Cerit Yaylası yolu üzerinde iki bölüm halindeki yaklaşık 10 bin metrekare alanda açan ve lokal kümeleşen kırmızı şakayıklar, her yıl mayıs ayından hazirana kadar bölgede görsel şölen oluşturuyor.
Geçen günlerde koruma altında bulunan çiçeğin koparılması halinde 48 bin 600 lira ceza kesileceği açıklanmıştı.
