Başbakan Yardımcısı Akdağ, Selimiye Meydanı'nda İftar Programına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği KKTC’de Selimiye Meydanı’nda düzenlenen iftar programına katıldı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Selimiye Meydanı'nda İftar Programına Katıldı
KKTC Vakıflar İdaresi, Lefkosa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi ile Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı tarafından Selimiye Meydanı’nda iftar yemeği düzenlendi.

İftar yemeğine KKTC’ye resmi ziyarette bulunan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da katıldı.

Akdağ, iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını getirdiğini, Ramazan’ın ilk iftarını huzur ve sükun içerisinde KKTC’de gerçekleştirdiklerini belirtti, Ramazan’ın tüm İslam dünyasına hayır ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.

Ramazan ayının bir gün öncesi pek çok Filistinlinin şehit edildiğini, binin üzerinde Filistinlinin yaralandığını anlatan Akdağ, şehit düşen Filistinlilere rahmet diledi ve herkesi dua etmeye çağırdı. ABD’nin kışkırtmasıyla İsrail’in bir kez daha terör yüzünü gösterdiğini, tarihe geçecek bir zülüm gerçekleştirdiğini ifade eden Akdağ, KKTC ve T.C.’nin dayanışması, Türkiye’nin garantör ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin güvencesinde iftar yaptıklarını belirtti, Filistinlilere de huzur içinde iftar temennisinde bulundu.

KKTC’ye dün gece özel uçakla gelen Akdağ, iftarın ardından Ankara’ya dönecek.
Kaynak: İHA