Biga'da Yılın Annesi Seçildi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 30 yıldır zihinsel engelli oğluna, 41 yıldır da işitme engeli bulunan kayınvalidesine bakan 61 yaşındaki Saniye Uygun yılın annesi seçildi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Saniye Uygun'un oğlu ve kayınvalidesine özveriyle baktığını söyledi.

Uygun'un 30 yıldır oğluna, 41 yıldır ise kayınvalidesi ile ilgilenen güçlü bir kadın olduğunu anlatan Işık, "Biz kendisini hem mücadele azmi hem de güçlü duruşu nedeniyle yılın annesi seçtik. Tabii tüm anneler yılın annesidir. Annelerimizin hakkı ödenmez. Tüm zorluklara rağmen, asla pes etmeden, çalışarak hayatını kazanan tüm emektar annelerin ellerinden öpüyorum." dedi.

Saniye Uygun ise çocuğunda doğuma kadar her şey normal olduğunu ifade etti.

Bir hafta doğumda kaldığını, çocuğunun rahimde fazla kaldığından dolayı sarılık olduğunu dile getiren Uygun, "10 yıl kadar sürekli havale geçirdi. Bu süreye kadar hep tedavi görüyordu. Şu anda çok şükür ilaç kullanmıyor. Oğlumun tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Banyosunu, traşını ben yaptırıyorum. Sakin bir çocuk. Kimseye sataşmaz, vurmaz, kırmaz. Kızanım bana muhtaç kaldığı için üzülüyorum. Başka çocuklar gibi gezip oynayamadı ona üzülüyorum." dedi.

Eşini bir buçuk yıl önce kaybettikten sonra oğlu Mustafa Uygun'dan ve kayınvalidesi Fatma Uygun'dan hiç ayrılmayan fedakar anne her şeyin başının ise sabır olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Evlendiğimde 20 yaşındaydım. Hoşoba köyünden gelin geldim. Kayınvalidem ve kayınpederim dünya iyisi iki insandı. Hep birlikte aynı evde yaşadık. Kayınvalidem benim başımın tacı. Şimdi eşimi ve kayınpederimi kaybettim. Üç kişilik ailemizde hayatımızı mutlu bir şekilde sürdürüyoruz. Komşularımız, akrabalarımız bizi hiç bırakmazlar. Evimizde hiç bir zaman misafir eksik olmaz."

Kaynak: AA