- Van Valisi Murat Zorluoğlu Açıklaması

'Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Allah’ın izniyle yakın zamanda büyük güçlerden biri haline gelecek. Türkiye'nin fikri sorulmadan, kararı alınmadan bu bölgede adım atılamayacak'

Van Valisi Murat Zorluoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Allah’ın izniyle yakın zamanda büyük güçlerden biri haline gelecek. Türkiye'nin fikri sorulmadan, kararı alınmadan bu bölgede adım atılamayacak." dedi.

İpekyolu ilçesindeki Erçek Mahallesini ziyaret eden Vali Zorluoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

İlk olarak Erçek Yaşam Merkezini ziyaret eden Zorluoğlu, müzik, resim, fitness, drama ve ana sınıfı gibi bir çok branşta faaliyet gösteren merkezde incelemelerde bulundu.

Ardından Erçek Sürekli Eğitim Merkezi ve Mehmetçik Anaokulu açılışına katılan Zorluoğlu, vatandaşlarla da bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, Erçek Mahallesi'nde hayata geçirilen projelerin öneminden söz ederek, kadın, çocuk ve gençler için yeni yaşam merkezleri kurduklarını söyledi.

Göreve başladığı günden itibaren eksik kalan önemli hizmetleri gündeme getirdiklerini anlatan Zorluoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin sağladığı maddi kaynakla 100 milyon liralık bir proje hazırladık. Yeni bir atık su arıtma tesisinin ihalesi için sözleşme yaptık. Yer tesliminin ardından çalışma başladı. İnşallah kısa bir süre içerisinde temel atma törenini hep birlikte yapacağız." diye konuştu.

Yapılan hizmetler ve yatırımlarla Van’da önemli bir değişim ve dönüşümün yaşandığına dikkat çeken Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yaptıklarımızın tamamı hükümetimizin bizlere sağladığı imkanlarla yapıldı. Elimizde sihirli değnek yok. Hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Van’a özel olarak sağladığı destekleri siz değerli kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Biz aracıyız. İşin esas sahibi Sayın Cumhurbaşkanıdır, değerli hükümetimizdir. Türkiye bir dönüm noktası yaşayacak. 24 Haziran Türkiye için bir dönüm noktasıdır. Allah’ın izniyle ülkemiz bu dönüm noktasını da sorunsuz bir şekilde aşarsa artık hem bölgesinde hem de küresel anlamda büyük bir güç olma yolunda önünde hiçbir engel kalmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Allah’ın izniyle yakın zamanda büyük güçlerden biri haline gelecek. Türkiye'nin fikri sorulmadan kararı alınmadan bu bölgede adım atılamayacak."

Vali Zorluoğlu, son olarak Erçek Jandarma Karakolunu ziyaret etti.
Kaynak: AA