'Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor' Projesi

Amasya'nın Taşova ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde gerekli tadilat ve tamirat çalışmalarını ücretsiz yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında Şehit Polis Ahmet Yaşar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin gözetiminde ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde okul imkanları dahilinde tadilat ve onarım hizmeti vermeye başladı.

Okul müdürü Osman Uysal, projenin hem öğrencilerin deneyim kazanması hem de ihtiyaç sahibi aileler için yararlı olduğunu söyledi.

Projede yer alan öğrencilerin ihtiyaç sahibi kişilere yardımcı olduğunda çok mutlu olduklarını anlatan Uysal, "Öncelikli olarak ailelerimizi ziyarete başladık. Mahalle ve köy muhtarlarımızla iletişime geçerek tespit etmiş olduğumuz aileler üzerinden bu projemizi yürütüyoruz. Daha çok yoksul kendi ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ailelerimiz üzerinde faaliyetlerimizi yapmaktayız. Hem ailelerimiz hem de öğrencilerimiz bakımından güzel sonuçlar elde ediyoruz. Ailelerimiz çocuklarımızı dualarla uğurluyorlar bu da bizi oldukça mutlu ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA