'Mehmet Şimşek Görevinin Başındadır'

Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in istifasını sunduğu yönündeki iddialara ilişkin, “İddialar, dedikodular Ankara’da bitmez. Mehmet Şimşek görevinin başındadır” dedi.

'Mehmet Şimşek Görevinin Başındadır'
Başbakan Binali Yıldırım, Moğolistan’a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in istifasını ilettiğine ilişkin iddialar hakkında sorulan bir soruyu yanıtlayan Başbakan Yıldırım, “İddialar, dedikodular Ankara’da bitmez. Mehmet Şimşek görevinin başındadır. Bugünde İstanbul’da ekonomi konusunda bir toplantı için bulunuyor. Arkadaşlarımızın Bakanlar Kurulunda ne zaman kimi nasıl değişiklik yapacağımıza karar verdiğimizde yaparız. Bugün için gündemimizde böyle bir şey yok. Hükümetimizin çalışmaları kararlı bir şekilde yürüyor” ifadelerini kullandı.

TAKSİM İLK YARDIM HASTANESİNDEKİ YANGIN

Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi’ndeki yangına ilişkin de konuşan Başbakan Yıldırım, "Şu an itibariyle durum 32 yoğun bakıma alındı başka hastanelerde. Olay yerine 70 adet ambulans yangın sonrası sevk edilmiş. Yangın sebebi kontrol altına tamamen altına alındıktan sonra incelenecek" dedi.



MENBİÇ’E HERKES HEVESLENİYOR

Başbkan Yıldırım Macron’un Menbiç’e asker göndermeye devam ettiği iddiaları üzerine ise, "Menbiç’e herkes hevesleniyor. Amerika geldi ayağını sürüyor, şimdi Fransa’ya geliyor. Ama kimse burası kimindir demiyor. Bırakın insanlar kendi memleketlerinde rahatça yaşasınlar. Bırakın bu adamlar geleceklerine kendi sahip çıksın" ifadelerini kullandı.

(İlker Turak /İHA)
Kaynak: İHA