Vali Balkanlıoğlu, Hendek 2. OSB'yi Gezdi

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2. Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti.

Hendek ilçesinde faaliyet gösteren 2. OSB'yi gezen Vali Balkanlıoğlu, 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur ve yönetim kurulu üyelerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2. OSB'nin Türkiye'nin önemli organize sanayi bölgelerinden birisi olduğunu belirterek, burada çok büyük sanayi kuruluşlarının olduğunu söyledi.

Burada yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, "Son dönemde özellikle bu OSB'mize son derece fazla talep var. Arkadaşlarımızın bize müracaatı üzerine 2 bin dönüm kadar ilave genişleme söz konusu. Burada hakikaten ileri teknolojiyi getirecek yeni sanayi kuruluşlarını tercih ederek güzel bir genişleme sağlanacak. Bu sayede de 17 bin 500 kişilik istihdam söz konusu olacak." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, işsizlik rakamlarının bir ülkenin gelişmişliğinin göstergesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bir kişinin bile işe alınması ne kadar önemli. Hükümetimizin de zaten ilave istihdam projesi devamlı teşvik ediyor, her yerde dile getiriliyor. 'İş yerleri mümkün mertebe 1 kişi de olsa ilave işsizliğe karşı çözüm olmak üzere eleman çalıştırsınlar.' deniyor. Bu ortamda 7 bin 500 işçinin daha iş buluyor olması hem de meslek sahibi olmaları önemli. Sanayici ve iş adamlarımızla sürekli iş birliği ve diyalog halindeyiz. Onların herhangi bir sıkıntısı veya bir ihtiyacı, talebi olduğunda her zaman yardımcı oluyoruz. Çünkü müteşebbislerimize, işverenlerimize yardım, fakire, fukaraya, istihdama yardımdır."

Göreve yeni seçilen Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı'yı da ziyaret eden Balkanlıoğlu, yeni yönetime başarılar diledi.

Kaynak: AA