Otizmli Ali Eren'in Resim Aşkı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Nezlioğlu ailesinin otizmli çocukları Ali Eren’in okuldaki öğretmeninin fark ettiği resim yapma kabiliyeti ile başlayan süreçte, Ali Eren şimdi sergi açmaya hazırlanıyor.

Ali Eren Nezlioğlu’nun kurstan arkadaşı ve güzel sanatlar öğrencisi Nilay Satar da Ali’nin geldiği günden bu yana çok ilerleme kaydettiğini ve çok güzel resimler yaptığını söyledi.
İki yıldır resim kursuna geldiğini ve resim yapmayı çok sevdiğini belirten Ali Eren Nezlioğlu da ne hayal ederse o resmi yaptığını ve en büyük hayalinin ünlü bir ressam olmak olduğunu söyledi.
50 kadar resminin hazır olduğunu ve yakın zamanda sergi açacağını ifade eden Ali Eren, sergisi için yeni resimler yapmaya devam ettiğini belirtti.
Nezlioğlu, 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir’in de resmini yapıp gururla gösterdi.
Resim Öğretmeni Meryem Yıldırım ise, “Ali çok yetenekli bir öğrencim. Çok istekli geliyor resim atölyemize ve atölyeden gitmek istemiyor. Resim yapmaya başladığı anda kendinden geçiyor. Sadece resim yapmaya konsantre oluyor. Zaten bizim sloganımız sanatta engel yoktur, olamaz da. Çok farklı ve güncel olayları takip ederek ona göre resimler de yapıyor. Aslında bu da araştırmacı özelliğini de ortaya koyuyor. Ve ana geliyor bulduğu veya hayalindeki şeyleri anlatıyor. Hocam bunu yapalım diyor. Farklı ressamları da araştırıyor. Onlardı da getiriyor. İnşallah güzel bir akımla Ali sanatçı olacak” diye konuştu.
Ali’nin bu yeteneğini küçük yaşlarda ilkokul zamanlarında fark ettiklerini söyleyen anne Alev Nezlioğlu, “Takıntılı bir hastalığı olduğu için boya yaparken taşırmadan yapıyor. Taşırdığı zaman siliyor. Ondan beri fark ettim ki, resim yapmaya yönelik bir yeteneği var. Zaten o zaman ilkokul öğretmeni de bizleri yönlendiricince kursa yazdırdık. Hem kendisi psikolojik açısından iyi oldu ve hem de yeteneğini ortaya çıkardı. Genelde portre yapmayı seviyor. İnsan, doğa resimleri yapıyor daha çok. Bazen de hayal gücünü kullanarak canım bunu yapmak istiyor diyor” dedi.
