Diyarbakır'dan Kısa Kısa

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 715 yaş grubu çocuklar için Oyuncak Atölyesi etkinlikleri düzenliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığınca Cemil Paşa Konağı Kent Müzesi'nde 7-15 yaş gurubu çocuklar için Oyuncak Atölyesi etkinlikleri düzenlenmeye başlandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı, Cemil Paşa Konağı Kent Müzesi'nde 7 Nisan itibarıyla "Oyuncak Atölyesi" adı altında düzenlenen etkinliklerle mahallelerden 7-15 yaş grubu çocukları ağırlamaya başladı.

Proje çalışması olarak 17 ay sürecek Oyuncak Atölyesi etkinliklerine, Sur ilçesi Alipaşa Mahallesi'nde ikamet eden çocuklar katıldı.

Her ay farklı çocukların katılacağı etkinlikte, çocuklar 15 kişilik gruplar halinde 1 ay boyunca haftalık 8 saat eğitim alacak. Alanında uzman eğitmenlerin görev yaptığı atölyede, çocuklar ilk olarak ahşap boyama eğitimi aldı.

- Sağlık-Sen'den ziyaret

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar'a ziyarette bulundu.

Açar, Sağlık-Sen heyetini kabulünde, bakanlıkça Türkiye genelinde uygulamaya konulan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) hakkında bilgi verdi.

ASDEP kapsamında Diyarbakır'da 50 bin hane ziyareti gerçekleştirildiğini aktaran Açar, "ASDEP ile bir rehabilitasyon süreci başladı. Gerçekleştirdiğimiz hane ziyaretleriyle toplumsal değerlerimizi de paylaşıyoruz. Sur içinde girilmedik ev kalmadı. Hane ziyaretleri gerçekleştirirken toplumumuzun ahvalinden de haberdar olmamız gerekiyor." dedi.
Kaynak: AA