Simav'da Tohum Ve Fidan Dağıtımı

Simav'da, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce çiftçilere silajlık mısır, nohut, mısır tohumu ve ceviz fidanı dağıtıldı.

Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, devletin her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında olduğunu söyledi.

Çeşitli projelerle çiftçilere birçok desteğin sağlandığını belirten Kaymakam Halim, şunları kaydetti:

"İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz yüksek performansla çalışan bir kuruluşumuz. İnşallah dağıtılan tohumların ürünlerin önümüzdeki yıllarda alacağız. Simav domates üretiminde önde gelen ilçelerimizden. İnşallah nohutta, mısırda ve cevizde de bu çizgiyi yakalayacağımıza inanıyorum."

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş ise, ülke genelinde nohut üretiminde bir daralma olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Simav bölgesinde silajlık mısır, nohut, mısır tohumu ve ceviz fidanı dağıtıyoruz. Türkiye'de nohut üretimi alanında bir daralma oldu. Bakanlığımızda Kütahya’ya özel nohutla alakalı bütçe gönderdi. Bizde bunu hangi köylerimizde nohut üretimi daha iyidir diye değerlendirmesini yaptık ve idari bütçeyle birlikte nohut tohumunu alıp üreticilerimize veriyoruz. Her ilçemizde ve nohut üretimi yapan köylerimize veriyoruz. Bakanlığımızdan aldığımız bütçe sadece nohut ve mısırda 482 bin lira."

Konuşmaların ardından çiftçilere tohum ve fidan dağıtımı yapıldı.

Kaynak: AA