HKÜ Otizm'e Dikkat Çekti
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ”Otizm Farkındalık Ayı” dolayısıyla otizmli çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.

"Engelsiz kent Gaziantep’i oluştururken biz otizm dostu Gaziantep olarak yola çıktık" diyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Tolay, “Hasan Kalyoncu Üniversitesinin büyük katkılarıyla bunu yerine getirebiliyoruz. Bu açığı kapatan üniversitemize çok teşekkür ederim. Nisan ayı sadece farkındalık günü. Bizler zaten farkındayız. Tek amacımız farkında olmayanlara fark ettirmek. Buna vesile olan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Erken ve özel eğitimin işbirliği olan bir süreç olduğunu ifade eden HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nilay Kayhan ise, “Bizim tek gayemiz Hasan Kalyoncu Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünden bilimsel temelli dayanakları olan, nitelikli uygulamalarla isminden söz ettiren, yerel yönetimler ve işbirliği ile sivil toplum kuruluşlarıyla öncü öğretmen adayları yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.
Renkli görüntüler yaşandı
HKÜ ve Gaziantep Büyükşehir Belediye tarafından hayata geçirilen, özel gereksinimleri olan çocukların erken eğitimden yararlanmaları, gelecekteki akademik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, erken özel eğitim ile ileri ki eğitim yaşamlarına hazır hale getirilmelerinin hedeflendiği Gaziantep Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde organize edilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Açılış konuşmalarının ardından HKÜ Özel Eğitim Bölümü öğrencilerinin işaret dili gösterisi yer aldı. Katılımcılarla pasta kesilmesi ile başlayan etkinlikte, müzik eşliğinde otistik çocuklarla baskı boyama ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Ardından çocuklar yine müzik eşliğinde hareketler yaparak oyun oynadı. Bununla birlikte günün anlamına yönelik; otizmli çocuklar, aileleri ve katılımcılar mavi balon uçurarak farkındalık oluşturdu.
