Edirne'de Retrospektif Sergisi Açılacak

Büyük Edirne Sinagogu bünyesindeki Vakıf Kültür ve Sanat Evi'nde ressam Tayyip Yılmaz'ın retrospektif sergisinin açılacağı bildirildi.

Türk Yahudi Toplumu Sözcüsü ve Geçmiş Dönem Başkanı Silvyo Ovadya, yaptığı yazılı açıklamada Tayyip Yılmaz'ın bu yıl 60. sanat yılını kutladığını belirtti.

Edirneyi konu alan resimler düşünüldüğünde akla gelen en önemli sanatçılardan birinin Yılmaz olduğunu aktaran Ovadya, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Tayyip Yılmaz çalışmalarını halen Kaleiçi'ndeki ev atölyesinde sürdürmektedir. 2013 yılında Edirne Valiliği tarafından eserlerinden bir albüm kitap yayınlanmış olan Yılmaz'ın bu eseri ne yazık ki kısa zamanda tükenmiştir. Bugün ancak sahaflardan temin edilebilen kitapta Edirne’nin suluboya ve yağlıboya olarak kağıt veya tuvale aktarılmış onlarca görüntüsü yer almıştır.

Sergi öncesi sanatçı ile görüştük. Çalışmalarında herhangi bir maddi menfaat beklemediğini vurguladı. Sanatçının eserleri ile ilgili tek arzusunun evinin ileride müze haline getirilerek, eserleri ile birlikte yaşatılması olduğunu öğrendik.

Bir sanatçının retrospektif sergisi, sanat hayatının her döneminde yapmış olduğu çalışmaların belirli ve seçilmiş örneklerinin bir araya gelmiş olmasıdır. Bu sergide de buna özen gösterilecek ve tüm dönemlerinde vücuda getirdiği çalışmalardan eserler sunulacak."

Ovadya ayrıca, 15 Nisan Pazar günü saat 16.00'da yapılacak sergi açılışının Edirne'nin sanatsal ve kültürel yaşamına katkı sağlayacağını belirterek, aynı gün saat 17.00'de Büyük Edirne Sinagogu'nda "Crisantem Quartet"in sunacağı Oda Müziği Dinletisi'ne de tüm vatandaşları davet etti.

Kaynak: AA