'Türkiye Doğru İş Yapıyor Ve Sonuna Kadar Gitmeli'

MemurSen Genel Başkanı Yalçın: 'Türkiye, Afrin operasyonuyla küresel teröre ilişkin bir süpürme yapmaktadır. Türkiye doğru iş yapıyor ve sonuna kadar gitmeli. Çünkü bu bir istikbal meselesi. Bu bir hikaye filan değil. İçeride Türkiye'nin orada verdiği istikbal mücadelesine ilişkin kafa karıştıran, cümle kuran, tersine türbülans oluşturmaya çalışanlar bilin ki bağlantılı ve ilintili yapılar, unutmayın'

'Türkiye Doğru İş Yapıyor Ve Sonuna Kadar Gitmeli'
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye'nin Afrin'de küresel teröre ilişkin süpürme yaptığını belirterek, "Türkiye doğru iş yapıyor ve sonuna kadar gitmeli. Çünkü bu bir istikbal meselesi. Bu bir hikaye filan değil. İçeride Türkiye'nin orada verdiği istikbal mücadelesine ilişkin kafa karıştıran, cümle kuran, tersine türbülans oluşturmaya çalışanlar, bilin ki bağlantılı ve ilintili yapılar, unutmayın." dedi.

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından, SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim konferans salonunda, "28 Şubat'ta Sivil Toplumun Rolü" konulu konferans düzenlendi.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada, 28 Şubat devrinin 1990'lı yıllarda Türkiye profilini anlamayı gerekli kıldığını, işi bu noktadan görmek zorunda olduklarını söyledi.

O süreçte Sovyetler blokunun çöktüğünü, dünyanın tek kutuplu hale geldiğini anlatan Yalçın, "Sovyetler bloku varken dünyadaki tehlike olarak Komünizm vardı. Sovyetler bloku çöktükten sonra yeni tehlike siyasal İslam'dır. NATO'nun hedefi, siyasal İslam'dır, dolayısıyla tehlike odur. 1946'da NATO konseptine dahil olduktan sonra Türkiye'nin 'derin devlet, gladyo yapılanması, çukur devlet' denilen kısmı örgütlenmiştir ve bu durum 10 yılda bir görüntülenmiştir. Adnan Menderes'i asanlar aynı kafalar, 1971'de muhtıra çekenler, 1980'de, 28 Şubat'ta darbeyi yapanlar, 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal etmeye çalışanlar aynı adamlar. Bunu çok net bilmek durumundayız." diye konuştu.

Yalçın, sadece kullandıkları aygıt, aparat ve tarafın değişik, birinin adının sağcı, birinin de solcu olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç fark etmez, ikisini de kullanırlar. Bir tane yedek oluşturmadan da diğerini sahaya sürmezler. Namluda bir tane yetiştirirler, boş bırakmazlar. Türkiye boş bırakılacak yer değildir. Çünkü Türkiye kilit taşıdır. Üç kıtada hüküm sürmüş, dünyaya nizamat vermiş, medeniyet olarak dünyada adaleti temsil etmiş. Türkiye tampon bölgedir, lazımdır. 3,5 milyon Suriyeli'ye kimse alıp da bedavadan bakmaz. Avrupa'ya gittiği zaman tel örgülü kapılarından sokmazlar."

Türkiye'nin 15 Temmuz'da yeniden istikrarını kazandığını, bağırsaklarını temizlediğini ve sonra Fırat Kalkanı operasyonuyla emperyal planın şah damarını kestiğini vurgulayan Yalçın, "Şimdi de Afrin operasyonuyla küresel teröre ilişkin bir süpürme yapmaktadır. Türkiye doğru iş yapıyor ve sonuna kadar gitmeli. Çünkü bu bir istikbal meselesi. Bu bir hikaye filan değil. İçeride Türkiye'nin orada verdiği istikbal mücadelesine ilişkin kafa karıştıran, cümle kuran, tersine türbülans oluşturmaya çalışanlar bilin ki, bağlantılı ve ilintili yapılar, unutmayın." dedi.

Kaynak: AA