'15 Temmuz'un Bilinmeyen Öyküsü' Programı

Manisa'nın Demirci ilçesinde şair-yazar Senai Demirci'nin katılımıyla "15 Temmuz'un Bilinmeyen Öyküsü" konulu şiir ve söyleşi programı düzenlendi.

Şair ve yazar Demirci, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi ve Demirci Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında Basri Koçyiğit Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Demirci, sinevizyon gösterisi eşliğinde başladığı söyleşide, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan darbeler ve muhtıralarla ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi 250 vatandaşın şehit olduğunu hatırlatan Demirci, bu darbe girişimini engellemek isterken şehit olan kişilerin yaşam öykülerinden kesitler aktardı.

Bu sırada salonda duygu dolu anlar yaşandı.

Demirci, "Asker üniforması giyen hainler memleketin birliğine kastetmişti. Fakat halkımız bu hainlere fırsat vermedi. Bundan sonraki süreçte de hainlere asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Programın sonunda 15 Temmuz şehitleri içinde dua okundu.

Demirci, program sonunda bir araya geldiği katılımcılara, 15 Temmuz şehitleriyle ilgili yazdığı ve Demirci Belediyesi sponsorluğunda ücretsiz dağıtılan "250 Yüz" isimli kitabını imzaladı.

Etkinliğe, Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol, Belediye Başkanı Selami Selçuk, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç da katıldı.

Kaynak: AA