'Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği'nin 4. Yılı

Bandırma'da faaliyet gösteren Çınarlı Çağdaş Gençlik Derneği, kuruluşunun 4. yılını kısa film gösterimi, müzik, dans ve tiyatro gösterileriyle kutladı.

Santral Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, MHP İlçe Başkanı Yurttaş Bakkal'ın yanı sıra muhtarlar, sendika ve derneklerin temsilcileri ile davetliler katıldı.

Etkinlikte, dernek başkanı Eyüp Demirezen'in yazdığı "Eline Süpürgemin Teli Batsın Kentsel Dönüşüm" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Roman vatandaşların kentsel dönüşüm sürecinde yaşadıkları sorunları anlatan tiyatro, izleyicilerden alkış aldı.

Demirezen, etkinlikte yaptığı konuşmada, Romanların kentsel dönüşümün yanı sıra uyuşturucu konusunda da sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Çözüm için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini belirten Demirezen, şöyle konuştu:

"Öncelikle gençlere dokunmalıyız. Bu dokunuş, ciddi etki oluşturacaktır. Gençliğe yüklenen değerler, bilimin ve gelişmişliğin sembolü olmuştur. Mahallemiz, en eski mahalle olarak kentimize birçok isim kazandırdı. Bugünün çocukları, yarının geleceğini oluşturacak. Amacımız, eleştiren, sorgulayan güçlü bireyler oluşturmaktır. Dönüşüm, güzeldir."

Kaynak: AA