Artvin'de Bin 900 Fidan Dikildi

Artvin'de düzenlenen etkinlikte bin 900 fidan toprakla buluştu.

Artvin-Ardanuç karayolunun 35. kilometresinde düzenlenen fidan dikme etkinliğine, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Ardanuç Kaymakamı Furkan Sancaktutar, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Orman Bölge Müdürü Selim Gurbetoğlu, Ardanuç Orman İşletme Müdürü Ethem Kara ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Vali Doğanay, burada yaptığı konuşmada, Artvin'de orman teşkilatının çok iyi çalışmalar yaptığını söyledi.

Yeşil bir çevre bırakmak için fidan dikiminin önemli olduğunu da aktaran Doğanay, "Orman Bölge Müdürlüğümüzle bir hedefimiz var. İnşallah 2023 yılına kadar Çoruh Vadisi baraj havzasında zeytin yetişebilecek rakıma kadar olan orman alanlarına zeytin ağaçlandırması yaparak, binlerce zeytin fidanını toprakla buluşturmak istiyoruz. Hep beraber fidan dikmeye devam edeceğiz." dedi.

Orman Bölge Müdürü Gurbetoğlu da, yapılan ağaç dikimiyle orman köylüsüne yeni bir gelir kapısı açılacağını dile getirerek, Artvin'de 2018 yılından 2023 yılına kadar her yıl 4 bin 500 hektar olmak üzere toplam da 27 bin hektarlık alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrolüne yönelik çalışma yapılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılar, bin 500 zeytin ve 400 ıhlamur fidanını toprakla buluşturdu.

Kaynak: AA