Trabzon'da Kültür Sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu 'Küçülecek Yer Kalmadı' adlı oyunu sahneleyecek Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen '2. Trabzon Opera ve Bale Günleri' kentteki sanatseverlere müzik ziyafeti sunacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Küçülecek Yer Kalmadı" adlı oyunu tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Behiç Ak'ın yazdığı, Necdet Mert Hürol'un yönettiği oyunun yönetmen yardımcılığı koltuğunda Uğur Keleş bulunuyor.

Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Mahir Elvan, Efecan Baştürk, Ogün Kılıç, Gülendam Rümeysa Sağlam, Erkan Akçelik ile Yaman Tabakoğlu'nun rol aldığı oyunun dekor tasarımı Sinan Sungur, ışık tasarımı Nihat Bahar, kostüm tasarımı Esra Selah ve müziği de Cem İdiz'e ait.

Evrenin acımasız büyüme isteği ve büyüdükçe artan düzensizleşme eğilimine karşı direnebilmek gerektiğini anlatan mizah dolu oyun, bugün, yarın ve 31 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de TDT Haluk Ongan Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

- "2. Trabzon Opera ve Bale Günleri"

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "2. Trabzon Opera ve Bale Günleri" sayesinde kentteki sanatseverler müziğe doyacak.

Etkinliğin açılışı, Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin, Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde 1 Nisan'da seslendireceği Karadeniz Rapsodisi konseriyle yapılacak.

Aynı konser 2 Nisan'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi (KTÜ AKM) Hasan Saka Salonu'nda da verilecek.

"Opera ve Bale Günleri"nin, minik izleyicilere yönelik gündüz programı iki gün ücretsiz sahnelenecek. Bu kapsamda, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından, 3-4 Nisan'da KTÜ AKM Hasan Saka Salonu'nda, "Sihirli Dünya" adlı çocuk müzikali izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Öte yandan, "Kanlı Nigar" müzikali de 4 Nisan'da KTÜ AKM Hasan Saka Salonu'nda sahnelenecek.

- "Özgün Halı Tasarımı ve Değişim-Dönüşüm Tekstil Sergisi"

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi'nde "Özgün Halı Tasarımı ve Değişim-Dönüşüm Tekstil Sergisi" açılacak.

Sergi, 2 Nisan Pazartesi gününden itibaren bir hafta süre ile gezilebilecek.

Kaynak: AA