Şehit Sercan Kara İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde 2 Kasım 2017 tarihinde güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara için memleketi Isparta’nın Gelendost ilçesi Yenice Köyü’nde hatıra ormanı oluşturuldu.

Şehit Sercan Kara İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu
Hatıra ormanı oluşturulması için Gelendost Yenice Köyü’nde düzenlenen fidan dikim törenine, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, şehit ailesi, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Törende şehit babası Menderes Kara ve annesi Dilek Kara Vali Şehmus Günaydın ile birlikte fidan dikti.

“Ne yaparsak yapalım, şehitlerimizin ve ailelerimizin yaptıkları karşısında herhangi bir karşılığı olamaz”

Isparta Valisi Günaydın, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve ortaya koyan şehitlerin, Türk Milleti’nin gönlünde taht kurduğunu vurgulayarak, şehitlerin hatıralarını yaşatmak ve ortaya koydukları büyük fedakârlıkları gelecek nesillere aktarmak adına aile de onayı da alınarak hatıra ormanı oluşturulduğunu söyledi.



Vali Günaydın, “Biz şehitlerimize ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Onlar en değerli varlıklarını; vatanımız için, milletimiz için, bayrağımız ve ezanımız için ortaya koymuşlar. Bu nedenle biz, milletimizin bir ferdi olarak onların hatırasını canlı tutmak ve onlara olan minnet duygusunu ifade etmek için birçok çalışma yapmak zorundayız. Ancak biz ne yaparsak yapalım, şehitlerimizin ve ailelerimizin yaptıkları karşısında herhangi bir karşılığı olamaz. Bunu çok iyi biliyoruz. Ama en azından şehidimizin adına hatıra ormanı oluşturmak ve diğer çalışmalar içinbizim de kendilerine olan minnet duygularımızı ifade etmemize vesile oldukları için bütün şehit ailelerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ağaç dikmenin öneminin anlatılmasını istedi

Hatıra ormanındaki fidan dikimi sonrasında tüm okul yöneticileri ve öğretmenlerden bir istekte bulunan Vali Günaydın, bütün öğrencilerin ağaçlandırma faaliyetlerine katılmasını ve ağaç dikmenin öneminin anlatılmasını istedi.
Kaynak: İHA