DTO Başkanı Erdoğan Açıklaması

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, tasarım merkezleriyle ilgili "Denizli'de 21 Tasarım Merkezi var. Nüfusa göre oranladığımızda, İstanbul ve İzmir gibi iki büyük kentin ardından Türkiye'de ilk 3'teyiz." dedi.



Erdoğan bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından şehit düşenlere Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşlarına başsağlığı diledi.

Göreve geldiği 28 Eylül 2016 tarihinden bu yana geçen 18 aylık dönemde çeşitli toplantılar düzenlediklerini hatırlatan Erdoğan, odanın 200 üyesini yurt dışındaki fuarlara götürdüklerini anlattı.

Erdoğan, 2 bin kişiye KOSGEB desteği verdiklerine dikkati çekerek, "Bu sayede, 1 yıl gibi kısa bir sürede, 195 vatandaşımız kendi işini kurdu. Bu firmalarda 360 kişi istihdam edildi. Bu işletmelerin yüzde 65'i ise kadınlar tarafından kuruldu. 3'ü kadın 50 kişiye 198 bin avroluk ısı, su ve ses yalıtımı eğitimi verdik. Kadınların ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, ekonomik kalkınmada etkin rol almalarını sağlamak, fırsat tanıyıp iş ve meslek sahibi olmalarını kolaylaştırmak için Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile başlattığımız Kız Kardeşim Projesi'nde, 198 kadın girişimciye eğitim verdik." dedi.

Eximbank Denizli Şubesi tarafından, 2017 yılında Denizlili ihracatçısının ihracat miktarının yüzde 40'ını kredi olarak kullandırdıklarını ifade eden Erdoğan, Kredi Garanti Fonu Denizli Şubesinin 6 bin 750 firmaya, 3 milyar 550 milyon lira kefaletle 3 milyar 900 milyon lira kredi kullandırıldığını dikkati çekti.

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"2017 yılında KOSGEB tarafından Denizli'de, bin 47 firmaya, 17 milyon 510 bin lira destek verildi. Denizli'de 21 tasarım merkezi var. Nüfusa göre oranladığımızda, İstanbul ve İzmir gibi iki büyük kentin ardından Türkiye'de ilk 3'teyiz. Hedefimiz, artık büyükşehir olan Denizli'mizde kısa zamanda adım atmadık yer bırakmamaktı. Hep bu doğrultuda çalıştık."

Kaynak: AA