Fırat Tanış Yenimahalleliler İle Buluştu

Ünlü oyuncu Fırat Tanış, ’’Gelin Tanış Olalım’’ adlı tek kişilik oyununu Yenimahallelilerin beğenisine sundu.

Fırat Tanış Yenimahalleliler İle Buluştu
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen gösteride salonu saatler öncesinden dolduran vatandaşlara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, Bakan Vekili Mehmet Kartal ve Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu da eşlik etti. Tanış, oyununa 27 Mart Tiyatrolar Günü dolayısıyla Süreyya Karacabey tarafından kaleme alınan Alternatif Bildiri’yi okuyarak başladı.

Daha sonra oyununu sergileyen Tanış, Semih Çelenk’in Yunus Emre’yi rehber edinerek kaleme aldığı ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturduğu oyunda Yunus Emre’nin “Tanışalım da işi kolay kılalım, sevelim sevilelim zira bu dünya kimseye kalmaz” dizeleri öncülüğünde yüzlerce yıllık Anadolu kültürü ve hikayeleri, öğretileri, sözleri, sesleri, ezgileri seslendirerek, sevgi, aşk, hayat, ayrılık ve hasreti anlattı.

Oyunda Seher Yeli, Dostum Dostum gibi türküleri kendi çaldığı cura ile seslendiren Tanış, oyunculuğunun yanı sıra güzel sesiyle de büyük beğeni topladı. Tanış’a Cem Erdost İleri (bağlama, vokal), Mehmet Taylan Ünal (kabak kemane, cura, vokal), Eren Erdoğan (duduk, kaval) ile Sitar Sertaç Şanlı (perküsyonlar, vokal) eşlik etti. Etkinlik sonunda Tanış’a ve saz ekibine çiçek takdim eden Yaşar, Tanış’a fotoğrafının yer aldığı bir hediye de sundu.

Konuşmasına “Bugün Dünya Tiyatrolar Günü, tüm tiyatro emekçilerini saygıyla selamlıyorum” diyerek başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Tanış’ın sergilediği oyundan herkesin bir ders çıkarması gerektiğini dile getirdi. Yaşar, “Fırat Tanış oyunuyla bizlere büyük bir ders verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin ihtiyacı olan bir ders verdi. Kinden ve nefretten beslenenlere bir ders verdi. Kardeşlikten ve arkadaşlıktan uzaklaşanlara bir ders verdi. İnsan sevgisini, tabiat sevgisini, Anadolu âşıklarının yaşam biçimini bize gösterdi. Oyunuyla bizi duygulandırdı ve düşündürdü. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşadığı sıkıntılardan kurtulmasının tek yolu Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yoludur. Bu yol birlikten, beraberlikten, kardeşlikten geçiyor” dedi.

Kaynak: İHA