Öğrenciler Trende Kitap Okudu
Aydın’da ilkokul öğrencileri yanlarında getirdikleri kitaplarla trene binerek sefer süresi boyunca kitap okudu.

TCDD Denizli-Söke seferini yapan trene Aydın Garı’ndan yolcularla birlikte binen öğrenciler kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturmak amacı ile yapılan trende okuma etkinliğinde hem kitap okudu hem de keyifli vakit geçirdi.
Efeler Cumhuriyet İlkokulundan 60 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Aydın Tren Garı’nda ellerinde ‘Trende kitap okuyoruz” dövizleriyle buluşarak, treni beklerken durakta kitap okudu. Daha sonra öğretmenleri eşliğinde trene binen öğrenciler, trenin devam ettiği güzergah boyunca okuma etkinliğini sürdürdü. Öğrencilere Aydın Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, TCDD Taşımacılık A.Ş. Bölge Koordinatörü Habil Emir ve öğretmenler de eşlik etti. Öğrenciler kitap okumayı çok sevdiklerini ve trende kitap okumaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi.
Etkinliğe katılan Aydın Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, kitap okumanın son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Trende kitap okuyoruz etkinliği düzenledik. Bu etkinlikte öğrenciler kitaplarını alarak trene bindi. Farklı bir deneyim ve farkındalık oluşturmaya çalıştık. Öğrencilerimizin boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmeleri, televizyon ve internet bağımlılığından kurtularak kitap okumanın ehemmiyetinin farkına varmaları, bireysel gelişimlerini sağlamaları amacıyla bu etkinliği yaptık. Aydın Valiliği olarak tüm kurumlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Efeler Cumhuriyet İlkokulu 2’inci sınıf öğrencisi Meyfa Toker, Kütüphaneler Haftası nedeniyle trende kitap okumaya geldiklerini ve çok mutlu olduğunu ifade etti.
“Trende Kitap Okuyoruz” etkinliği öğrencilerin tekrar tren ile Aydın’a dönmesi ile son buldu.
