Ormancılık Haftası

Uşak'ta Ormancılık Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ormancılık Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı, Uşak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan yaşlılarla huzurevi bahçesinde ağaç dikildi.

Etkinliğe eşi Nezahat Demir ile katılan Vali Salim Demir, yaptığı konuşmada, ormanların bir milletin zenginlik kaynağı olduğunu belirterek her dikilen fidanın geleceğe matuf bir yatırım olduğunu kaydetti.

Etkinlik kapsamında huzurevinde kalan her bir yaşlı için bir fidanın toprakla buluştuğunu ifade eden Vali Demir, şöyle konuştu:

"Bugün burada her bir büyüğümüz için birer fidan diktik. İnanıyorum ki huzurevinde kalan büyüklerimiz kendi adlarına dikilen bu fidanlara titizlikle bakacaklardır. Huzurevi sakinlerimizin her biri adına dikilen fidanlar onların gelecek nesillere bıraktığı en güzel hediye olacaktır. Ağaç insanın doğumundan ölümüne kadar birlikte olduğu bir varlık. Bu nedenle gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ülke bırakmak için orman örtümüzü korumalıyız. Bu törenin düzenlenmesinde emeği geçen orman teşkilatımız ve diğer birimlerimize teşekkür ediyorum."

Daha sonra 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen programda vatandaşlara 3 bin fidan dağıtan Vali Demir, ormanların önemine değindi.

Daha yeşil bir Türkiye için çalıştıklarını aktaran Vali Demir "Bugün bin ceviz, 500 lavanta, 500 biberiye, 500 fıstık çamı ve 500 selvi ağacı olmak üzere toplam 3 bin fidan dağıttık. Tabi ki herkesin ağaçlarına iyi bakacağından eminiz, zira o ağaçlarda birer candır. Biz o canları yaşlılarımıza emanet ettik." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Demir, Ormancılık Haftası Fotoğraf Sergisi'ni gezdi.

Kaynak: AA