Burdur'da Kütüphane Haftası Kutlandı

Burdur'da, Kütüphaneler Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Kütüphane Haftası dolayısıyla Burdur İl Halk Kütüphanesi tarafından "Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" temalı etkinlik düzenlendi.

Burdur Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo sahnelendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 900 yıllık bir kütüphane geleneğine sahip olduğunu, ilk kütüphanelerin Anadolu'da beylikler ve Anadolu Selçuklular döneminde kurulduğunu belirtti.

Kütüphanelerin kitaplarla gelecek nesillere aktarımda bulunduğunu belirterek, "Halk kütüphaneleri, halkın okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren düşünce ve bilgi ürünlerini insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan kuruluşlardır. Kütüphaneler halkımızın ücretsiz ve serbestçe yararlandığı, toplumun sosyal kalkınmasına yardımcı olan kültürel, eğitici ve dinlendirici etkinliklerin yapıldığı merkezlerdir." diye konuştu.

Etkinlikte, konuşmaların ardından kütüphaneden en çok ödünç kitap alan okuyucular ile hafta dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Burdur Valisi Şerif Yılmaz tarafından verildi.

Kaynak: AA