Afrin'de Hayat Normale Dönüyor
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından terör örgütü PKK/PYD/YPG’den temizlenen Afrin’de hayat normale dönmeye başladı. Afrinlilere Kızılay tarafından sıcak yemek yardımı yapılırken, çocuklar Türk askerine sevgi gösterilerinde bulunuyor.

Teröristler tarafından mağdur edilen sivillere Türk Kızılayı sıcak yemek yardımı yaparken çeşitli sivil toplum kuruluşları da yardımlarda bulunuyor. Mahmut Hakim isimli Afrinli Türkmen eskiden ilçenin PKK işgali altında olduğunu hatırlatarak, “Eskiden çok fazla terörist vardı ama elhamdülillah gittiler. Şimdi Sincar’dan da kaçacaklar. Bize çok zulüm yapıyorlardı. Bizden fazla para istiyorlardı. 50 bin 60 bin lira haraç istiyorlardı” diye konuştu.
Muhammed isimli ÖSO üyesi ise PKK’nın ilçedeki evlere tuzakladıkları el yapımı patlayıcıları imha ettiklerine değinerek, “Biz geldik burayı temizledik. İnsanlara yemek veriyoruz, ekmek veriyoruz. Bundan sonra Münbiç, Haseki, Kobani, Kamışlı, Tel Rıfat’a gireceğiz inşallah. Recep Tayyip Erdoğan’a Allah iyilik versin, işi gücü rast gelsin” şeklinde konuştu.
