BGC Yönetiminden Aktaş'a Ziyaret
Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Şubat’ta yapılan genel kurulunda güven tazeleyen Başkan Nuri Kolaylı ile yönetim kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta toplanan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulunda bu meselenin ele alındığını ve “gazetecilikle ilgisi olmayanların veya şantajcı-çıkarcı habercilik yapanların” basın toplantılarına katılımalarının engellenmesi için komisyon oluşturma kararı alındığını kaydeden Kolaylı, bu sorunun çözümüne ilişkin çalışma yapılması için Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü de ziyaret ettiklerini ve destek sözü aldıklarını bildirdi. Kolaylı şöyle devam etti:
“Başta Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere Basın İlan Kurumu ve Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumları ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yer alacağı bir Basın Etik ve Akreditasyon Kurulu oluşturacağız. Bu kurul düzenli olarak toplanarak, mesleğimizi temsil etmeyenlerin basın toplantılarına sızmalarını, gazeteci kimliğiyle iş takipçiliği veya şantajcı habercilik yapmalarını önlemeye çalışacak. Uygun gördüğünüz Büyükşehir Belediyesi temsilcilerini kurulumuza bekliyoruz.”
Soruna yakından şahit olduğunu ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan çalışmayı destekleyeceğini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Gerek geçtiğimiz yıl AKP il yönetiminin toplantısında, gerekse belediye başkanı arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda aynı sorunu biz de ele aldık ve çözüm yolları bulmaya çalıştık. Kurul için belediyemizden de görevlendirme yapacağım” dedi.
