Harran Üniversitesi İle STK Buluşmaları Devam Ediyor

Harran Üniversitesi Rektörlüğünün Şanlıurfa’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile 15 günde bir yaptığı toplantıların ikincisi Ziraat Fakültesinde gerçekleşti.

Harran Üniversitesi İle STK Buluşmaları Devam Ediyor
Osmanbey Yerleşkesindeki Ebrulim Zeytinyağı İşleme Tesisinin ziyaret edilmesiyle başlayan etkinlik, sert ve yumuşak çekirdekli meyveler bahçesi gezilmesi ile devam etti. Her iki tesiste uzman hocalar tarafından tesislerle ilgili bilgi aktarımı yapıldıktan sonra Ziraat Fakültesinde toplantıya geçildi. Toplantıda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gündoğan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine fakülte çalışmalarını içeren sunumla bilgilendirmede bulundu. Ziraat Fakültesi olarak Şanlıurfa çiftçisinin her zaman yanında olduklarını ve bilimsel olarak çiftçilere destek hizmeti verdiklerini belirtti.

Şanlıurfa’da bulunan STK’lar ve diğer kamu kurum kuruluşlarıyla işbirliği halinde olmanın Şanlıurfa’ya çok büyük katkılar sağlayacağını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, üniversitenin şehirle bir bütün olmasının önündeki tüm engellerin kaldırılmasının şart olduğunu söyledi.

STK temsilcilerini bir bir dinleyen Taşaltın, "Bu toplantılar sonucunda deklare edilen sonuç metinleri ile bundan sonra yapılabileceklerin en iyisine ulaşılmasını hedefliyoruz. İstişarenin önemine inanan bilim yuvası Harran Üniversitemiz, Şanlıurfa’daki tarıma yön vermek adına özellikle tarım alanında faaliyet gösteren STK temsilcilerimizle yaptığımız bu toplantının faydalı olduğuna inanıyorum” dedi.

Ziraat Fakültesinin işlevselliğini daha fazla olması yolunda çabaların masaya yatırıldığı toplantının sonunda katılımcılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Toplantıya Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gündoğan, Üniversite Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar, Şanlıurfa’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA