İMEAK DTO Seçimlerine Doğru

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) nisan ayında yapılacak seçimlerinde başkan adayı olan Tamer Kıran, Türkiye İpekyolu'nun merkezi olma durumunda olduğunu söyledi.

Nisan ayında yapılması planlanan DTO seçimlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Tamer Kıran, daha önce tanıtımı yapılan "Hepimizin Odası Hareketi" adındaki oluşum çerçevesinde, Ereğli'de oda üyeleriyle buluştu.

Kıran, ilçedeki özel bir otelde düzenlenen toplantıda, yeni bin yıla güçlü bir vizyonla güren Türkiye'nin, bir yandan milli gelirini yaklaşık 4 katına çıkardığını diğer yandan da Afrika'da varlığını hissettirerek, Atlantik'ten Pasifik'e kadar geniş bir alanda hamleler yaptığını söyledi.

Türkiye'nin, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul, yeni limanlar, Asya'yı Avrupa'ya bağlayan dört köprü ve üç tüp geçitle, her alanda bir bağlantı merkezi olacağını aktaran Kıran, şöyle konuştu:

"Türkiye 8 bin 333 kilometre kıyı şeridi ve konumu itibariyle deniz, demir, havayolu entegrasyonu ile günümüzde yeniden şekillenen İpekyolu’nun merkezi olma durumundadır. Bizler iş adamlarıyız ve basiretli olmak zorundayız. Şöyle ya da böyle bu kriz yılları bitecek ve ekonomimizin daha hızlı büyüdüğü bir döneme gireceğiz. Denizcilik ve bağlı iş kollarının hiçbiri bu gelişmelerin gerisinde kalmamalıdır."

Önümüzdeki dönemde Türk denizciliğinin Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayan ana taşıyıcılardan biri olmak zorunda olduğunu ifade eden Tamer Kıran, oluşan sorunlara çözüm üretmekte zorlandıklarını ifade etti.

"Deniz Ticaret Odası, bu gelişmelerde gerek ülkemiz gerek dünya denizcilik sektörünün gelişim vizyonuna katkı sunmak gerekse de ülkemizin genişleyen etki alanlarında ticari hacim üreterek var olmak zorundadır" diyen Kıran, şöyle devam etti:

"İnancımız odur ki, Deniz Ticaret Odası artık elini taşın altına koymalı, ülke sorunlarında çözüm noktasında yerini almalı, hiç değilse kendi iş kollarında yaşanan sorunların çözümü için yasaların kendine yüklediği görevleri ifa etmelidir. Artık devletten sadece isteyen değil, devletin ilgili kurumlarına rehberlik yapan bir Oda kimliğine bürünmek zorundayız."

DTO Batı Karadeniz Şube Başkan adayı Rıfat Taneri de muhalefet amacı gütmediğini, tecrübe ve birikimlerini, dürüstlük ilkesiyle üyelere sunmak istediğini belirtti.

Kaynak: AA