Başhekim Doğan'dan 14 Mart Tıp Bayramı Açıklaması
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkiye’de sağlık sektörü, insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, belirli bir standardı yakalamış, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaştığını söyleyen Başhekim Doğan, “Türkiye bugün, tıp eğitimi- teknolojisi ve sağlık hizmetleri alanındaki performansıyla dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Şüphesiz, bu başarılı çalışmaların arkasında dünyanın en zor ve en onurlu işlerinden birini yapan, sabırla, hoşgörüyle, özveriyle çalışarak karşılıksız hizmet anlayışıyla insanlığa hizmet eden hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız vardır. Üniversite yıllarından itibaren zorlu bir eğitim süreciyle başlayan hekimlik, sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektirmektedir. Bu yönüyle de bilime ve insanlığa hizmet noktasında çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Fedakar hekim ve sağlık çalışanlarımız, bu kutsal görevlerini yaparken büyük zorluklar ve güçlüklerle de karşılaşmaktadırlar. Ancak buna rağmen özverili bir şekilde insanları sağlığına kavuşturmaya devam etmekte, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla görevlerini icra etmektedirler” ifadelerini kullandı.
Özünde insana hizmet etmek ve hayat kurtarmak olan bu meslek, ancak yoğun bir sevgi ve aşkla icra edildiğini vurgulayan Başhekim Fatih Doğan, “Bu onurlu mesleğin mensupları olarak da bizler, insanımızın her şeyin en iyisine, en güzeline layık olduğuna inanıyor ve bunun için gayret gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta İlimizde olmak olmak üzere yurdumuzun dört bir köşesinde, köyünde, kasabasında büyük özveriyle insan sağlığına hizmet eden hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.
