Kasapla Köpeğin Dostluğu

İzmir'de her gün kasabın önüne gelerek poşet içindeki kemikleri ağzıyla alıp dükkandan uzaklaşan sokak köpeği ile kasabın kurduğu bu dostluk görenleri hayran bırakıyor Kasap Özdemir: '45 aydır her gün düzenli olarak günde 2 kez gelir. Torbasını aldıktan sonra da tıpış tıpış buradan uzaklaşır. Almadan kesinlikle gitmez'

Kasapla Köpeğin Dostluğu
İzmir'de bir sokak köpeği ile kasabın kurduğu dostluk görenleri hayran bırakıyor.

Konak ilçesi Alsancak semtinde bulunan kasap dükkanının önüne gelen sokak köpeği kendisi için hazırlanmış ve içinde kemik ve et parçalarının olduğu torbayı ağzıyla aldıktan sonra uzaklaşıyor.

Kasap Turgut Özdemir, sabah dükkanını açtıktan sonra ilk işi kapının önünde bekleyen sokak köpeğinin payını hazırlamak oluyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez tekrarlanan bu ilişkiden hem kasap hem sokak köpeği hem esnaf hem de görenler memnun oluyor.

Özdemir, sokak köpeği ile kurduğu dostluğu ve günlük alışverişi gösteren videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşınca bir anda ilgi odağı oldu. Sosyal medyada hızla yayılan video kısa sürede yüzbinlerce kez izlendi.

Sokak köpeğinin payını hazırlamakla işe başlayan Özdemir, videoyu paylaştıktan sonra yurt içinden ve yurt dışında onlarca mesaj aldığını söyledi.

Özdemir, hikayenin nasıl başladığını şu şekilde anlattı:

"Burada bizim komşumuz Latife abla vardı. O, bu köpeği besliyordu, açıkçası torbaya o alıştırmış. Onun dükkanı kapanınca bizim buraya gelmeye başladı. 4-5 aydır her gün düzenli olarak günde 2 kez gelir, sabah ve öğleden sonra gelir genelde. Torbasını aldıktan sonra da tıpış tıpış buradan uzaklaşır. Almadan kesinlikle gitmez, alıncaya kadar dükkan önünde uslu uslu bekler."

- "En sadık müşteri"

Özdemir, köpeğe artık alıştıklarını, gelmeden paketini hazırladıklarını dile getirerek "Torbasına rahat yiyebileceği kuzu kemikleri koyuyoruz. Hiçbir zaman torbayı burada açıp yemedi. Aldıktan sonra Kordon'a doğru gidiyor, artık Kordon'da kendisi mi yiyor, arkadaşlarıyla mı paylaşıyor bilmiyoruz. Biz kendimiz görmedik ama köpeği bilen arkadaşlarımız Kordonboyu'nda diğer köpeklerle yediğini söyledi. " diye konuştu.

Köpeğin 5 aydır hiç aksatmadan geldiğini söyleyen Özdemir, "Biz gelmesinden mutlu oluyoruz, hoşumuza gidiyor. Gelir bekler, kapının önünde biz de 'Tamam torbacımız gelmiş, paketini verelim' deyip, payını veririz. Bizim en sadık devamlı gelen müşterimiz oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA