MESKOB Başkanı Çınar Güven Tazeledi

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 22. Bölge Birliği (MESKOB) Genel Kurulu gerçekleşti.

Büyük Saruhan Hotel'de gerçekleşen ve tek listeyle gidilen genel kurulda 1994 yılından beri başkanlık görevini yürüten Recep Çınar yeniden başkanlığa seçildi.

Yönetim kurulu faaliyetlerinin ibrasını kabul eden üyelere teşekkür eden Çınar, yaptığı konuşmada, 21 Ocak'ta Manisa merkezde başlayan kooperatif genel kurulları, 4 Mart'ta Akhisar'da bitirdiklerini söyledi.

Bölgeye bağlı 21 Esnaf Kefalet Kooperatifin biri rakipli olmak üzere seçimli genel kurulların yapıldığına dikkat çeken Çınar, şöyle konuştu:

"Kooperatifçilik tarihinde ilk defa tüm kooperatiflerin seçim yaptığı bir yıl oldu. Bunun nedeni de geçtiğimiz yıl yapılan bir kanun değişikliğiyle kooperatif birlikleri ve bölge birliklerimiz 3 yılda bir genel kurullarını yapacaklar. 2017'yi yüzde 16'lık bir artışla 760 milyon lira finansmanla kapattık. Yüzde 13-14'lük bir enflasyonu göz önüne alırsak, enflasyonu bir miktar aştığımız görüyoruz. Finansman ihtiyacını karşılayabildiğimiz ölçüde başarılıyız. 2017'de zaman zaman sıkıntılar çektik mi çektik. 2017 yılında 760 milyon lira olarak gerçekleşen kredi oranı bugün itibariyle 822 milyon liraya ulaşmıştır. Yani 62 milyon lira 2 ayda üzerine ilave etmişiz. Bu müthiş bir rakam. TESKOMB'da yaptığımız girişimler sonucunda bölgemizin bunu hak etmediğini daha fazla krediye ihtiyacı olduğunu söyledik. Finansman ihtiyacını artırmak için elimizden geleni yapacağız."

Çınar başkanlığındaki Manisa 22. Bölge MESKOB'nde 3 yıl boyunca görev yapacak yönetim kurulu üyeleri H. Gündüz Karaoğlan, Halil Aşık, Ali Ayan, V. Fahri Bilgiç, Ahmet Aktaş, Hasan Genli, Nail Aydeniz ve Ruhi Çoban yer aldı.

Kaynak: AA