Kartepeli Çocuklar Bilimi Keşfediyor

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, çocuklar için düzenlediği eğitici ve öğretici faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelerle de çocukları buluşturmaya devam ediyor.

Kartepeli Çocuklar Bilimi Keşfediyor
17 farklı mahallede hizmet veren Kartepe Belediyesi Bilgi evlerinden, Rahmiye İbn-i Sina Bilgi Evi ve FSM Bilgi Evi öğrencileri, hafta sonu Seka Kâğıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi’ne ziyarette bulunarak kağıdın tarihini ve üretim sürecini keşfetti ve zamanda yolculuk yapma imkanı buldular. Kocaeli Bilim Merkezi’ne de giden çocuklar, görevlilerin merak uyandıran sunumlarıyla bilimsel düşünce ve araştırma alışkanlıkları da kazandı.

Fatih Sultan Mehmet ve Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evi öğrencilerinden oluşan Çocuk Kulübü üyeleri ise Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezini gezerek, deprem öncesinde, deprem esnasında ve deprem sonrasında neler yapılabileceği hakkında uzmanlardan eğitim aldılar. Öğrenciler burada aldıkları eğitimle ve yaptıkları etkinliklerle deprem ve sonrası hakkında önemli bilgiler elde ederek, uygulama sayesinde de kalıcı öğrenme sağlamış oldular. Eğitimin ardından öğrencilere katılım sertifikası ve kumbara hediye edildi.

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü üyeleri son olarak Verem Savaş Eğitimi farkındalık haftası kapsamında, Kocaeli Verem Savaş Dispanseri’ni ziyaret ederek hastalık hakkında bilgi aldılar. Kocaeli Tüberküloz (verem) İl Koordinatörü Dr. Ahmet Kazım Zorlu tarafından, çocuklara hastalığın sebepleri, yayılması ve hastalıktan korunma yolları anlatıldı. Hastalığın teşhisi esnasında kullanılan materyalleri ve aletleri yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler Dr. Zorlu’ya sorularını yönelttiler.
Kaynak: İHA