Kütahya'da 'Aşkın Halleri' Sergisi

Sergide, öğrencilerin Sevgililer Günü temasıyla hazırladığı tasarımlar yer alıyorDPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yüksel:'Projeyle sektöre yeni yeteneklerin kazandırılması amaçlanıyor'

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile sofra seramiği üreticilerinden Keramika tarafından hazırlanan "Aşkın Halleri" sergisi, düzenlenen törenle açıldı.

Bir alışveriş merkezinde açılan sergide, öğrencilerin Sevgililer Günü temasıyla hazırladığı tasarımlar beğeniye sunuldu.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oya Aşan Yüksel, açılışta yaptığı konuşmada, serginin, "Üniversite Sanayi İş Birliği İle Sofra ve Mutfak Gereçleri İki Boyutlu Dekor Tasarımlarının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında hazırlandığını söyledi.

Projeyle sektöre yeni yeteneklerin kazandırılmasını amaçlandığını aktaran Yrd. Doç. Yüksel, şunları kaydetti:

"Kütahya, seramik alanında sektöre yön veren büyük firmaların yer aldığı seramik merkezi olması sebebiyle önemli bir konuma sahiptir. Bu durum sektöre nitelikli eleman yetiştiren üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Bölümüne büyük sorumluluklar yüklemekte ve öğrencilerimize de önemli avantajlar sağlamaktadır. Üniversitemizin ve Keramika’nın destekleriyle gerçekleştirilen projemizde, sofra ve mutfak gereçlerine yenilikçi, alternatif dekor tasarımlarının geliştirilmesinin yanı sıra yeni yeteneklerin sektöre kazandırılması, ileri ki yıllarda yeni iş birliklerinin devamlılığı ve mezun olan seramik bölümü öğrencilerinin istihdam edilmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır."

Keramika Genel Müdürü Emin Yüce de tasarımların Türkiye'de ilk kez Keramika tarafından gerçekleştirilen dijital baskı tekniği yöntemiyle üretildiğini dile getirerek, "Keramika olarak 'Geleceğe yatırım gerek' felsefemizle geleceğin iş insanlarına, gençlerimizin iş hayatına hazırlanmalarında katkı sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından başarılı tasarımlar yapan öğrenciler Musa Topaloğlu, Rana Gül, Bilal Demir, Özgür Özyürek, Hülya Simge Demirhan, İrem Nur Yılmaz ve Gülay Akça’ya, Vali Ahmet Hamdi Nayir, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ile diğer protokol üyeleri tarafından belge ve hediyeleri verildi.

Daha sonra açılışı yapılan sergi, protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından gezildi.

Kaynak: AA