Rotaryenler Başarılı Meslek Erbaplarını Ödüllendirdi

Edirne'de mesleğinde zirveye çıkmış isimler, Edirne Rotary Derneğince ödüllendirdi.

Edirne Rotary Derneğince verilen Mesleğinde Başarı Ödülleri, bir otelde düzenlenen törenle Edirnekari ustası Halil Teksöz ve kispet ustası Adem Kayın'a takdim edildi.

Edirne Rotary Derneği Dönem Başkanı İsmail Bilgi, törende yaptığı konuşmada, dernek olarak mesleklerinde zirveye çıkmış isimleri ödüllendirdiklerini söyledi.

Teksöz ve Kayın'ı tebrik eden Bilgi, "İki isim de meslek hayatı boyunca yaptıkları başarılı çalışmalarla hem meslektaşlarına hem de bizlere örnek oldular. Çalışmalarıyla meslekte yüksek ahlaki standartları yaygınlaştırıp genç nesilleri el sanatları konusunda yüreklendiriyorlar. İki ustamızı da yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Ödül alan ustalardan Teksöz, Edirnekari sanatının Osmanlıdan bugüne taşınan eşsiz bir sanat olduğunu belirterek, sanatın gelecek nesillere taşınması için çaba sarf ettiğini ifade etti.

Kayın da kispetin pehlivanların yol arkadaşı olduğunu dile getirerek, geleneksel kispet yapımını sürdürmek için çalıştığını söyledi.

Törene, Edirne Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı İsmet Açıkgöz, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren ve dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA