'Önce Köpek Sonra İsrail Askeri Saldırdı'

İsrail askerlerinin, evine baskın düzenleyip gözaltına aldığı Filistinli, önce baskın sırasında üzerine salınan polis köpeğinin saldırısına uğradığını daha sonra da bir asker tarafından darp edilerek burnunun kırıldığını belirtti.

İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı Filistinli, baskın sırasında önce üzerine salınan polis köpeğinin saldırısına uğradığını daha sonra da bir asker tarafından darp edildiğini belirtti.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin dün öldürdüğü Ahmed Cerrar'ın akrabası Mebruk Cerrar, cumartesi günü gözaltına alınışı sırasında yaşadıklarını Cemiyetin avukatlarından Halid Mehacine'ye anlattı.

İsrail askerlerinin saat 06.00'da Batı Şeria'nın kuzeyindeki Berkin beldesinde bulunan evine baskın düzenlediğini belirten Mebruk, "Bir anda önümde kocaman bir köpek gördüm. Üzerime saldırmaya başladı. Omzumu, sol elimi ve sol bacağımı ısırdı. Beni ikinci kattan birinci kata kadar sürükledi. Her yerimden kan damlıyordu. Tüm imdat çığlıklarıma rağmen askerler köpeğe müdahale etmedi ve beni kendilerine çekişini izledi. Daha sonra bir asker yüzüme vurdu ve burnum kırıldı. Kanlar içinde kaldım." ifadelerini kullandı.

Askerlerin ellerini bağlayıp askeri araca bindirdiğini ve birkaç saat kan kaybettiğini aktaran Mebruk, daha sonra askeri merkeze götürüldüğünü ardından Afula Hastanesi'ne nakledildiğini kaydetti.

Psikolojik bir travma yaşadığını ve uyuyamadığını söyleyen Mebruk, sol elini ve bacağını hareket ettiremediğini, uzun süreli bir tedaviye ihtiyacı olduğunu belirtti.

İsrail askerleri bir Yahudi yerleşimcinin ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen Ahmed Cerrar'ı, dün El-Yamun beldesinde kaldığı eve baskın düzenleyerek öldürmüştü.

Askerler geçen ay Cerrar'ı arama gerekçesiyle Cenin kentinde düzenlediği operasyonlarda, Filistinlilere ait 4 evi yıkmış, Cerrar'ın akrabalarından birini öldürmüştü.

Kaynak: AA