WWF-Türkiye'nin ''Evlat Edinme'' Kampanyası

WWFTürkiye, Sevgililer Günü'nde tehlike altında olan panda, kutup ayısı, yunus, turna, deniz kaplumbağası, saz kedisi, orfoz, kaplan ve orangutan gibi canlı türlerinin sembolik olarak evlat edinilebileceğini bildirdi.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF)-Türkiye tarafından başlatılan ''evlat edinme'' kampanyası kapsamında, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tehlike altında olan türlerin sembolik olarak evlat edinilebileceği bildirildi.

Vakıftan yapılan açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tehlike altında olan bir türün sembolik olarak evlat edinilmesiyle WWF-Türkiye'nin doğa koruma çalışmalarına destek olunabileceği belirtilerek, "Hem de sevdiklerinize insanlığın doğa ile uyum içinde yaşadığı bir dünya armağan edebilirsiniz" denildi.

WWF-Türkiye'nin ''evlat edinme'' kampanyasının tehlike altında olan deniz kaplumbağası, panda, yunus, turna, kutup ayısı, kaplan, orfoz, saz kedisi ve orangutan gibi canlı türlerini kapsadığı vurgulanan açıklamada, bu canlıların tehlike altında olduğu ve nesillerinin devamının birlikte mümkün olacağı bildirildi.

Kampanyaya katılan 30 binin üzerinde destekçinin, seçtiği bir türü sembolik olarak evlat edinerek, WWF-Türkiye'nin türleri korumak amacıyla yürüttüğü doğa koruma çalışmalarına katkıda bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''40 lira bağışınızda e-sertifikanızı tasarlayabilir ve hemen e-posta adresinize gönderebilirsiniz. 75 lira bağışınızda adınıza özel hazırlanmış basılı sertifikanızı adresinize gönderiyoruz. 120 lira bağışınızda ise isme özel hazırlanmış basılı sertifikanızla birlikte seçeceğiniz türe özel hediyeleri adresinize gönderiyoruz.''
Kaynak: AA