GÜNDEM / 4 Şubat 2018

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan Vatikan'a hareket edecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP'nin Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 36. Olağan Kurultayı'nın ikinci gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Tokat İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne katılacak, valiliğe ziyarette bulunacak.

(Tokat/13.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, İstanbul Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il teşkilatını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, 1923 Projenin Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne katılacak.

(İçel/13.15/14.00/15.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, STK'ler ile istişare toplantısı ve Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'ne katılacak, Yedikuyular Kayak Tesisi'ni ziyaret edecek, Dulkadiroğlu Gençlik Kolları 5. Olağan İlçe Kongresi ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenecek iş adamları toplantısında yer alacak.

(Kahramanmaraş/10.45-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kadın Kolları İl Kongresi'ne, Gençlik Kolları Kongresi'ne ve partisinin il başkanlığınca düzenlenen vefa yemeğine katılacak.

(Aksaray/13.30/Niğde/16.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, partisinin il başkanlığı, belediye başkanlığı ve şehit ailesine ziyarette bulunacak, partisinin 5. Olağan İl Gençlik Kolları Kongresine iştirak edecek.

(Kastamonu/11.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Gaziantep'i Dinliyoruz" programına katılacak, Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek belediyeye ait Mutlu Kafe'nin açılışını yapacak ve çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek.

(Gaziantep/09.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde halk, liderini belirlemek için ikinci turda sandık başına gidecek.

(Lefkoşa/Limasol) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 20. haftaya Osmanlıspor-Kayserispor, Kasımpaşa-Teleset Mobilya Akhisarspor, Atiker Konyaspor-Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor-Galatasaray müsabakalarıyla devam edilecek.

(Ankara/İstanbul/13.30/Konya/16.00/Sivas/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Hentbol Kadınlar EHF Kupası C Grubu 5. hafta maçında Kastamonu Belediyespor, Danimarka'nın Viborg takımını konuk edecek.

(Kastamonu/17.00) (Fotoğraflı)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 17. hafta, Fenerbahçe Doğuş-Anadolu Efes, Demir İnşaat Büyükçekmece-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Pınar Karşıyaka-Gaziantep Basketbol, Trabzonspor-Sakarya Büyükşehir Belediyespor müsabakalarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/13.00-19.30/İzmir/15.15/Trabzon/17.00) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 17. hafta, Adana ASKİ-İçel Büyükşehir Belediyespor maçıyla sona erecek.

(Adana/13.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 18. hafta, Halkbank-Beşiktaş, Seramiksan-Nilüfer Belediyespor, Fenerbahçe-İlbank, Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas-Çanakkale Belediyespor, VakıfBank-Eczacıbaşı VitrA müsabakalarıyla tamamlanacak.

(Ankara/Manisa/14.00/İstanbul/14.00-16.00-17.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Efeler Ligi'nin 17. haftası, Jeopark Kula Belediyespor-Halkbank, Arkas Spor-Beşiktaş müsabakalarıyla sona erecek.

(Manisa/İzmir/14.00) (Fotoğraflı)

7- Hentbolda Erkekler Süper Lig'de 16. hafta maçları yapılacak, Kadınlar Süper Lig'de 16. haftaya 2 maçla devam edilecek.

8- Spor Toto 1. Lig'de 20. haftaya, MKE Ankaragücü-Elazığspor, Adana Demirspor-Samsunspor, Denizlispor-Eskişehirspor, Akın Çorap Giresunspor-İstanbulspor karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Ankara/Adana/13.00/Denizli/15.30/Giresun/18.00) (Fotoğraflı)

9- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 20. hafta maçları tamamlanacak.

ÖZEL HABER

1- Gıda enflasyonunu düşürecek "borsa" için geri sayım

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

- "Gıda enflasyonun düşürülmesine katkı sunacak, piyasanın fiyat istikrarı içerisinde dengelenmesi sağlayacak 'ürün ihtisas borsası' en kısa sürede faaliyete geçecek"

- "Dönemsel olarak ortaya çıkan fiyat dalgalanmalarının önüne geçecek söz konusu borsa, tarla ile piyasa fiyatı arasındaki dengesizlikleri giderecek"

- "Elektronik ürün senediyle bağlantılı işleyecek depolama yapısı sayesinde aracıların, arzın bol olduğu dönemlerde ürünleri tüketicilere yüksek fiyattan satılması önlenmiş olacak"

- "Türkiye, bölgede tarım ürünleri ticareti merkezi konumuna gelecek. Yatırımcılar için alternatif bir araç ortaya çıkmış olacak"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- Sınır kapılarında "teröre" geçit yok

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

- "Güney sınırlarındaki gümrük kapılarımızda emniyet ve denetimlerimizi artırdık"

- "Özellikle kaçak yollardan girişlerin önlenmesi ve teröre bulaşmış şahısların sınır kapılarımızdan Türkiye'ye girmemesi noktasında gerek güvenlik güçlerimizle eş güdümlü çalışmalarımız gerekse gümrük muhafaza ekiplerimizin üstün gayretleriyle tedbirlerimizi aldık"

(Volkan Kaşik/Malatya)

3- "Şehidimizin kanı kimsenin yanında kalmamıştır"

- Şehit Derik Kaymakamı'nın babası Asım Safitürk:

- "Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın zaman zaman ifade ettiği 'Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır' sözleri, her geçen gün biraz daha kendini göstermektedir. İşte bu, kimsenin yanında kalmamıştır"

- "(Diyarbakır'da etkisiz hale getirilen terörist) Bu terörist, şehidimizin şehadet hadisesini planlama olayına karışmıştır. Perde arkasına baktığımda, araştırdığımda FETÖ çıkıyor karşımıza"

- "(Zeytin Dalı Harekatı) Bir vatan için biz evlatlarımızı veriyoruz. Evlatlarımızı değil, canımızı vermeye de hazırız, her daim cepheye gitmeye hazırız"

(Ömer Faruk Cebeci/Sakarya)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA