Tabakhane Vadisi İhaleye Çıkıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kentsel dönüşüme tabi tutulan Tabakhane Vadisi'nde uygulanacak olan rekreasyon projesinin yapım ihalesi yarın (27 Şubat) gerçekleştirilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bir zamanların gecekondu alanının Karadeniz'in en gözde yaşam alanı haline getirileceğini belirterek, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarına başlanılacağını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Tabakhane kentsel dönüşüm alanı içinde Kanuni Bulvarı'nı sahile bağlayacak önemli bir ulaşım aksımız yer alacak. Bu yol ile birlikte, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını tamamladığımız Pazarkapı Kavşağı ve Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant Yolu) arasındaki kısmın rekreasyon uygulama ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirilecektir. Karayolları tarafından yapılan ihale neticesinde Pazarkapı Kavşağı ile birlikte Devlet Karayolu da yeniden düzenlenmektedir. Bu dev çalışmalarımız tamamlandığında bölge, Karadeniz'in en gözde yaşam alanı olacaktır."

Tabakhane kentsel dönüşüm alanında uygulanacak olan rekreasyon projesi hakkında bilgiler veren Gümrükçüoğlu, "Bölgede uygulanacak olan proje ile eskiden beri var olan ancak gecekondu oluşumu ile kesintiye uğrayan doğal hava koridoru tekrar yeşile dönüştürülerek eski hüviyetine kavuşturulacağı gibi kültürel mirasımızın korunmasına ve tarihi dokunun ön plana çıkarılmasına büyük katkı sağlanacaktır." ifadelerine yer verdi.

Gümrükçüoğlu, amaçlarının proje kapsamında tasarlanan yeşil alanlarla kent peyzajının ve fiziksel çevrenin geliştirilmesi, yakın çevrenin estetik kalitesinin yükseltilmesi ve halkın nefes alabileceği, dinlenebileceği rekreatif alanların oluşturulmasını planladıklarını belirtti.

Kaynak: AA